Zavřít reklamu

Začiatkom roka sme vás informovali o pripravovanom projekte pre iOS, ktorý nás zavedie za hradby legendárnej čarodejníckej školy a dovolí nám preskúmať univerzum autorky J. K. Rowlingovej. K tomuto očakávanému hernému titulu sa v rozhovore vyjadril Josh Yguado zastávajúci rolu prezidenta Jam City, štúdia zodpovedného za projekt Harry Potter: Hogwarts Mystery.

Knihy, filmy, hry, no skrátka všetko točiace sa okolo Harryho Pottera neodmysliteľne formovalo dnešnú generáciu. Za viac ako dekádu sme sa mohli stretnúť s rôznymi hernými spracovaniami legendárneho príbehu. Najnovším prírastkom bude titul z dielne Jam City v spolupráci s Warner Bros. V minulosti sme si od tohoto štúdia mohli vychutnať  Avengers Academy alebo hry z prostredia animovaného seriálu Family Guy. No chystaný titul Hogwarts Mystery sa určite dočká oveľa väčšieho úspechu.

Obrovská značka = obrovské očakávania

Existuje len malé množstvo štúdií, ktoré si vďaka svojim počinom vydobili status overeného tvorcu kvalitných hier. Podľa najnovších prieskumov patrí do TOP 10 štúdií aj spomínané Jam City. Štúdio Pop Cap, ktoré sa už pár rokov drží v popredných priečkach  zoznamu vďaka hrám ako Plants vs Zombies alebo Bejeweled preto musí počítať s potenciálnym konkurentom.

„Domovom Jam City je LA, no štúdiá máme aj v San Franciscu, San Diegu, Columbii a v Argentíne. Posledných 10 rokov sme rástli a naberali na počte, momentálne pod značkou pracuje 500 ľudí. Neustále sa snažíme rozširovať naše portfólio a hrám vdychujeme jedinečný a neopakovateľný zážitok“, hovorí hlavný predstaviteľ štúdia Josh Yguado.

Harry Potter je bez pochyby silnou značkou a preto sa bude očakávať od hry množstvo kvalitného obsahu. Už samotné meno hry priťahuje širokú škálu hernej komunity. Problémom ale bude udržať si ju a to vyvýja na štúdio obrovský tlak. Yugado sa toho ale nebojí: „Hogwarts Mystery disponuje veľmi výnimočným dizajnom. Kombináciou RPG prvkov a rozprávania príbehu sa každý hráč ujme vlastnej postavy študenta, čo je v prípade Harry Potter univerza úplnou novinkou. Vytvoríte si unikátneho avatara, začnete navštevovať hodiny kúzlenia a potom budú na rade vaše rozhodnutia. Na základe každého rozhodnutia budete ovplyvňovať ďalšie rozuzlenie príbehu.“

Nový pohľad na známy príbeh

Na ceste stať sa najväčším čarodejníkom histórie vám budú pomáhať vaši priatelia, kúzla, ktoré sa naučíte na hodinách a vylepšovanie vašej postavy. Neodmysliteľnou súčasťou hry je takisto metlobal (famfrpál) a duely medzi ostatnými hráčmi. Aj napriek skutočnosti, že sa hra odohráva pred príchodom Harryho do čarodejníckeho sveta, príbeh a samotný gameplay zapadne do kúzelníckeho univerza ako uliaty.

Konkrétne ide o obdobie krátko po tom, ako Lord Voldemort (ospravedlňte ma za vyslovenie jeho mena) spraví z Harryho Pottera sirotu. Profesori, s ktorými sme sa stretli v knihách a filmoch sú mladší, preto sa k nám dostane možnosť bližšie sa spoznať s ich osobnými príbehmi. Neangažovanie základnej trojice postáv z filmovej ságy je výborným krokom ako si vytvoriť osobitý vzťah k profesorom a prežiť úplne nový príbeh podľa seba samého. Nie je však vylúčené, že po čase sa v hre Harry so svojimi priateľmi neobjaví.

Tony obsahu zdarma

Ako vačšina dnešných obľúbených titulov v App Store, aj Harry Potter: Hogwarts Mystery bude k dispozíci zadarmo. Nájde sa aj platený obsah vo forme in-app-purchase, no drvivá väčšina hernej náplne bude k dispozícii pre všetkých. Nejde o takzvaný play-to-win projekt, obsahom bude pevažne single-player. Vo svojej podstate je hra akousi obdobou seriálu, keďže bude obsah stále dopĺňaný. Postupne budú pribúdať nové kapitoly, postavy a predmety, ktoré si budú hráči užívať po dlhé mesiace.

Konkrétny dátum príchodu hry na iOS zariadenia nebol špecifikovaný, no štúdio ubezpečuje, že sa titulu dočkáme ešte počas tejto jari. Ostáva len vyčkávať, kedy dorazí vysnívaný list o prijatí na strednú školu čarodejnícku aj k vám.

Hogwarts Mystery

Zdroj:hardcoregamer

Dnes nejčtenější

.