Zavřít reklamu

Nebaví vás váš iPhone ovládat klasickými dotyky? Pak vás následující řádky nejspíše nadchnou. Agentuře Bloomberg se totiž podařilo zjistit velmi zajímavé informace o budoucích iPhonech, které Apple představí v následujících letech. Ty totiž dostanou podle Bloombergu značná vylepšení a velké designové změny. Pojďme si je tedy nyní společně představit.

Reportérům již zmíněné agentury se podařilo zjistit, že Apple testuje velmi netradiční displeje, které umožňují ovládat iPhone bez nutnosti dotyku. To ve zkratce znamená, že nad ním stačí provádět různá gesta rukou a telefon na ně určitými způsoby reaguje. Podobnou technologií sice některé smartphony již disponují, Apple by však chtěl zajít podle zprávy mnohem dále. Snímače zabudované přímo v jeho displejích by totiž měly zvládat rozpoznat například i to, jak daleko prst uživatele od displeje je. Aby však tato technologie fungovala, je potřeba ujít opravdu dlouhou cestu a vytvořit displej, který bude na podobné ovládání skutečně citlivý. Touto inovací by Apple skvěle odlišil své vlajkové modely od zbytku trhu, který by na příchod této novinky zareagoval jen velmi těžko. 

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

Přeci jen zakřivení? 

Druhou velmi zajímavou novinkou je pak tvrzení, že se Apple snaží vytvořit zakřivený displej, kdy bude jeho horní a spodní okraj zakřiven směrem dovnitř. Podle reportérů z 9to5mac by tak mohl budoucí iPhone alespoň lehce připomínat smartphone LG Flex. Projekt je však samozřejmě zatím v úplných plenkách, takže bude trvat velmi dlouho, než se podobného iPhonu dočkáme. Navíc není jasné, zda Apple nakonec po podobném řešení skutečně sáhne a rozhodne se opustit svůj klasický rovný tvar. 

Takto LG Flex vypadá:

Zda se alespoň jednoho z těchto vylepšení skutečně dočkáme ukáže až čas. Podle Bloombergu jsou oba tyto projekty od svého uvedení vzdáleny minimálně dva roky a tato doba může samozřejmě ještě hrubě narůstat.

Krom “novinek z budoucnosti” nám pak reportéři znovu potvrdili, že se letos dočkáme opět trojice iPhonů, přičemž dva budou osazeny OLED displeji a jeden se dočká klasického LCD. OLED displeje dostanou modely o velikosti 5,8” a 6,5”, LCD panel pak “zbude” na střední 6,1” model, který by měl být výrazně levnější než jeho dva OLED bratříčci. 

Foldable-iPhone-Concept-Images1

Dnes nejčtenější

.