Zavřít reklamu

Když Apple oznámil podporu Apple Pencil u nového iPadu, mnoho zájemců o tohoto krasavce zajásalo. Jablečná společnost se však rozhodla zajít ještě dál a své zákazníky potěšit další skvělou novinkou ve formě stylusu vyrobeného ve spolupráci s Logitechem. Ten se jmenuje Crayon, prodává se za 49 dolarů (zatím pouze učitelům a studentům) a nahrazuje Apple Pencil. Pojďme si tedy o této novince říci pár zajímavých detailů.

Crayon se designu Apple Pencil poměrně podobná. Jeho tělo je vyrobené z hliníku a jeho špička je tvarována po vzoru jablečné tužky. Na webu Logitechu se však dočtete, že je tento stylus podporován pouze iPadem 6. generace. Pokud tedy vlastníte iPad Pro a dělali jste si na tuto novinku do budoucna zálusk, máte s největší pravděpodobností smůlu.

A v čem že se Crayon od Apple Pencil liší? Je toho opravdu velmi málo, krom designu a absence citlivosti na tlak totiž zvládá opravdu vše. Jinak s ním pracujete skutečně jako s Apple Pencil a stejným způsobem jej i nabíjíte. Jeho výdrž by měla být zhruba 8 hodin na jedno nabití, což je velmi slušné. Potěší i to, že pracuje se všemi aplikacemi, které zvládá i Apple Pencil. Ani zde tak žádné odlišnosti nenaleznete.

Co se pak týče samotného designu tužky, ten je již na první pohled bytelnější. Crayon byste se tak teoreticky nemuseli bát dát do rukou ani menším dětem, protože by mělo být jeho poškození poměrně složité (samozřejmě krom hrotu). Pokud jste si však na tuto novinku začali brousit zuby, máme pro vás špatnou zprávu. Tento stylus by měl být minimálně ze začátku dostupný pouze pro učitele a studenty. Jeho uvolnění pro veřejnost se však dá samozřejmě postupem času také očekávat. Vše ukáže až čas.

logitech stylus

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.