Zavřít reklamu

Den co den se bavím s největšími prodejci v ČR/SR, mnoho z nich patří mezi mé dobré kamarády a často si stěžují na mizerné prodeje tabletů. Neplatí to jen u tabletů od společnosti Apple, ale zkrátka u všech, které jsou na trhu a paradoxně čím novější, lépe vybavený model, tím hůře se prodává. Lepší výbava a hon za vším co technologie umožňují jdou totiž ruku v ruce s cenou. Ti kteří tablet potřebují nebo chtějí jej již mají a ruku na srdce, není to zrovna produkt, který musíte měnit každé dva měsíce. Tablety tak zkrátka nejsou prodejně ani zdaleka na úrovni mobilů nebo počítačů.

Když dnes Apple představil novinku, za cenu 7 500Kč bez DPH, tak jsem si i já, který jsme do dnešního dne nevěděl k čemu by mi byl řekl, že za tu cenu si jej zkrátka pořídím. To stejné mi napsala řada kolegů, kteří prostě nějak nedokázali přijít na využití iPadu a na to, aby si s ním hráli dvě hodiny za týden nebo si na něm četli před spaním novinky na internetu, se jim do něj nechtělo vrážet. Dávat totiž 20 tisíc za něco co vám leží na nočním stolku a večer si na tom přečtete pár článků na internetu se vám tak nějak nechce a raději si ty články přečtete na iPhone.

Někoho sice teď může napadnout, že přece existuje iPad mini, ovšem pro majitele iPhone X nebo iPhone 8 Plus v něm zas tak velká přidaná hodnota skutečně není. Apple zkrátka nový iPad sice představil primárně pro studenty, ale věřím, že si získal spoustu lidí, kteří iPad chtěli, dokonce si pohrávali s myšlenkou občas si něco načmárat pomocí Apple Pencil, ale za dvacet tisíc se jim to zdálo jako nesmysl. Takto si za 7500Kč bez DPH koupím hračku, na které mohu dělat úplně to stejné co na iPadu Pro a vůbec mi nebude vadit, že drtivý čas své životnosti stráví na nočním stolku. Jak se říká, Apple pro mě osobně udeřil hřebík po hlavičce.

maxresdefault-38

Dnes nejčtenější

.