Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že největším tahákem Applu jsou jeho iPhony. Tyto telefony jsou totiž celosvětovým fenoménem a jejich fanoušci jsou za ne ochotni zaplatit opravdu velké sumy. I díky tomu tak tvořily jablečné telefon zhruba 70 % tržeb Applu v minulém čtvrtletí. Podle mnohých analytiků však tato zlatá éra pomalu končí. Jablečná společnost se však naštěstí obávat o svou budoucnost i přesto nemusí.

Ačkoliv se nedá předpokládat, že by přestali zákazníci ze dne na den iPhony kupovat, někteří analytici vypozorovali, že růst jejich prodejů již není tak strmý jako kdysi. Podle analytiků z Morgan Stanley však má však Apple v rukávu i další černé koně, kteří budou v následujících letech hnát hodnotu Applu strmě vzhůru a snižující se nárůst prodejů iPhonů tak hravě vykompenzují.

Velkým přispěvatelem do jablečné kasy by měly být v budoucnu hlavně jeho služby, tedy Apple Music, iCloud, Apple Pay, App Store, iTunes a AppleCare. Obliba těchto služeb totiž neustále roste a i útrata, kterou jsou ochotni zákazníci například v App Storu ročně nechat, je rok od roku vyšší. Připočteme-li k tomu i stále se rozšiřující Apple Pay či rychle rostoucí Apple Music, které by mohlo předstihnout v USA konkurenční Spotify již letos v létě, dostaneme opravdu výkonnou mašinu na peníze, která je navíc prakticky nezastavitelná. Respektive, zastavit by samozřejmě šla, Apple by tomu však musel jít naproti nějakou svou kardinální chybou.

Apple Watch Series 3

Apple Watch opět na scéně 

Dalším obrovským přispěvatelem do kasy Applu pak budou jeho Apple Watch, jejichž obliba neustále roste. Není se však čemu divit. Spojení Apple Watch + iPhone funguje vskutku geniálně a když k tomu navíc přičteme všechny funkce, které Apple Watch mají, dostaneme opravdu parádní produkt, do kterého se vyplatí rozhodně investovat. I díky nim se tak tržby kategorie “Ostatní” zvýší do roku 2022 o neuvěřitelných 86 %. Prsty v tom však budou mít i AirPods či Apple TV, která  by se mohla začít využívat o poznání více po příchodu originálních pořadů z dílny Applu.

Pokud se tedy tyto prognózy vyplní, Apple si bude v následujících letech libovat. Na druhou stranu jde však pouze o analýzy analytiků a tak bychom měli k těmto informacím i přistupovat. Jak se totiž Applu skutečně povede samozřejmě ukáže až sám čas.

apple watch band fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.