Zavřít reklamu

O různých nehodách se smartphony vás na našem webu informujeme poměrně pravidelně. Většinou se však naštěstí jedná „jen“ o různé škody na majetku či drobné popáleniny, které se za pár dnů či týdnů zahojí. V Indii se však stal před pár dny případ, který takto „šťastný“ konec nemá. Po explozi telefonu tam totiž zahynula jeho majitelka, teprve osmnáctiletá dívka.

Osmnáctiletá Uma z Indie používala starší mobilní telefon. Když telefonovala s příbuzným, uprostřed hovoru jí začínala docházet baterie, a tak zařízení napojila na nabíječku, což se jí stalo osudným. Nokia vzápětí explodovala a dívku poranila. Uma upadla do bezvědomí a s poraněními na rukou, nohou a hrudníku byla převezena do místní nemocnice, kde vážným zraněním podlehla.

Ve stínu smrti dívky se nabízí otázka, co bylo příčinou exploze. Spekuluje se o tom, že v přístroji nebyla během osmi let, co fungoval, vyměněná baterie. Pravděpodobně baterie nezvládla nabíjení a telefonování současně, a tak explodovala.

Nokia 5233, která spatřila světlo světa v roce 2010, disponovala baterií, kterou si mohl sám uživatel vyměnit. Pokud však nebyla doposud vyměněna a dlouhých 8 let napájela den co den telefon, mohl být její stav poměrně špatný. V Indii tak probíhá šetření, zda se mohlo právě stáří baterie explozi zapříčinit. Nokia, respektive společnost HDM Global, který telefony pod touto značkou v současné době vyrábí, však dává od celé záležitosti ruce pryč s tím, že vývoj tohoto telefonu probíhal dříve, než společnost Nokii převzala.

Úmrtí dívky nyní vyšetřuje policie a její tělo bude podrobeni ještě pitvě. Uvidíme, zda se tedy podaří tento případ rozluštit. Život dívce to však již bohužel stejně nevrátí.

nokia 5233 fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.