Zavřít reklamu

V tomto článku si ukážeme, jak vypnout nechtěný zvuk u karet. V první řadě vám ukážu, jak jednoduše poznat kartu, která vydává zvuk. Poté vám ukážu, jak vypnout zvuk u specifické karty a na závěr se podíváme na to, jak stisknutím jednoho tlačítka okamžitě ztlumit zvuk v celém Safari.

Jak poznat, ze které karty pochází zvuk

Pokud vám začne hrát jedna z otevřených karet, poznáte ji tak, že se u ni nachází ikona reproduktoru (viz galerie níže). Pokud kartu chcete ztišit, můžete se do ní přepnout a vypnout například video nebo skladbu, která vám zrovna hraje. Každopádně, tato ikona zde ale není jen pro to, aby vám řekla, že právě z této karty hraje zvuk nebo hudba.

Jak ztišit jednu specifickou kartu

Jak jsem psal výše, ikona reproduktoru, která se zobrazuje u karty, neslouží jen kvůli tomu, abyste zjistili, která karta vydává zvuk. Pokud na tuto ikonu kliknete levým tlačítkem, ikona reproduktoru se přeškrtne a zvuk z této karty přestane okamžitě hrát. Poté máte možnost se do karty přepnout a podívat se, co vás ruší.

Jak ztišit všechny karty najednou

Občas se také může stát, že začne hrát více karet najednou, například když posloucháte nějaké video a do toho se spustí nějaká hudba z jiné stránky. Místo toho, abyste hledali, která karta zvuk vydává, raději vypnete zvuk úplně a v klidu se podíváte, kde se tento zvuk bere. V případě, že chcete vypnout zvuk u všech karet najednou, existuje na to tlačítko, které má opět podobu reproduktoru a nachází se hned na pravé straně vedle pole, kde zadáváte URL adresu. Pokud na tuto ikonu kliknete, zvuk se automaticky ztiší v celém Safari. Pokud na ni kliknete podruhé, zvuk začne znova hrát.

Od této chvíle už se nemusíte bát, že by vás překvapil nějaký nechtěný zvuk, například z otravné reklamy. Pokud začne hrát nějaká karta, nyní už to okamžitě poznáte a taktéž nyní víte, jak takovou kartu umlčet a nebo jak umlčet celé Safari.

zvuk_safari_macos_fb

Dnes nejčtenější

.