Zavřít reklamu

Telefony a potažmo aplikace na nich používáme stále častěji a vývojáři operačních systémů se nám snaží usnadnit jejich používání co nejvíce je to jen možné. Do systémů proto přidávají spousty menších skrytých funkcí, které nám mohou při jejich využívání zjednodušit život. Jednou z těchto skrytých funkcí v iOS je i rychlé vyscrollování na úplný začátek webové stránky či některých aplikací. Tento trik funguje na všech aplikacích od Applu a téměř všech aplikací třetích stran. Existuje ovšem pár vyjímek, u kterých to není možné.

Jak se tedy dostat na začátek stránky?

Jediné, co je potřeba udělat, je tapnout prstem na horní lištu (na iPhonu X na pravou, nebo levou stranu). Behěm pár vteřin se vám stránka vyscrolluje na začátek. U některých aplikací bude potřeba dvojité poklepání, protože např. u Safari se vám po prvním klepnutí zvětší lišta s URL adresou. Většina sociálních sítí ale podporuje pouze jedno klikuntí. A to je vše. Nyní si jen stačí vytvořit zvyk na použití této zkratky pro zvýšení efektivity práce s aplikacemi. Některé aplikace, jako Twitter nebo Facebook, podporují vrácení se na začátek stránky pomocí kliknutí na ikonu domovské stránky timeline, což je možná ještě pohodlnější.

Najde se pár aplikací, které se dokáží pomocí zabudované funkce opětovným kliknutím na horní řádek dostat i na původní místo, odkud jste se nahoru dostali. Jednou z takových je klient třetí strany pro Twitter Tweetbot. Určitě by něco takového ocenila spousta uživatelů i u zmiňovaných sociálních sítích, kde se vám již někdy mohlo stát, že jste omylem klikli na většinou první ikonu v leva v dolní liště a stránka sama vyjela nahoru, aniž byste chtěli.

iPhone iOS. Safari FB

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.