Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme v minulých týdnech slyšeli v souvislosti s chystaným iOS 12 spíše to, že jej Apple pojme jakožto opravnou verzi loňského iOS 11, který se potýká s chybami i více než půl roku po svém představení, mnoho designérů je přesvědčeno o tom, že se zajímavých novinek přeci jen dočkáme. Čas od času se proto pochlubí svými vysněnými verzemi iOS 12 na internetu, díky čemuž máme jedinečnou možnost prohlédnout si, jak by některé novinky mohly skutečně vypadat.

Dnešní koncept pochází z dílny portálu iOS News And More a objevil se opět na serveru behance, ze kterého jsme vám přinesli například velmi zajímavý koncept macOS 11 minulý pátek. V konceptu naleznete opravdu spoustu zajímavých změn, mezi které patří například přepracovaný ukazatel hlasitosti, Guest Mode, přepracovaný internetový prohlížeč Safari, funkce Split View (čili dvě okna na displeji), přepracovaný FaceTime a samozřejmě i Dark Mode. Ostatně, podívejte se sami.

Jak můžete sami vidět, některé nápady vypadají opravdu dobře, jiné zas o něco hůře. Například právě přepracované Safari je sice poměrně zajímavé, při psaní adresy byste si však prsty zakrývali okno, do kterého byste jí psali, což by bylo samozřejmě poměrně nepříjemné. Co by však mohlo být naopak slušným přínosem je funkce Split View. Pokud jí totiž využíváte na iPadu, určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že se mnohdy opravdu hodí, protože uživateli ušetří neustálé přepínání mezi dvěmi aplikacemi. Je však jasné, že by měla tato funkce u jablečného telefonu opravdový smysl až na větším displeji, nejlépe pak na “pluskových” verzích včetně chystaného iPhonu X Plus. Na menších 4,7” displejích či nedej Bože rovnou 4” displejích iPhonu SE byste totiž se dvěma okny pracovali jen obtížně.

Takto by mohl vypadat iOS 12 z dnešního konceptu přímo na displeji iPhonu X:

Zajímavě vypadá i Dark Mode, který si můžete prohlédnout na screenshotech z iPhonu X nad tímto odstavcem. Obarvení oken do tmavých barev totiž nejenže šetří u OLED displejů výrazně spotřebu baterie, ale navíc velmi dobře vypadá. Jableční uživatelé navíc po této možnosti prahnout již opravdu dlouho a je tedy možné, že jejich tužby Apple konečně vyslyší a implementací této novinky je potěší.

Uvidíme, s čím na nás tedy Apple za pár měsíců vyrukuje. Faktem však je, že pokud se letos žádných výrazných novinek nedočkáme, protože bude jeho prioritou jen a pouze dotažení svých stávajících systémů k dokonalosti, zlobit se stejně nebudeme. Na čem jiném totiž do budoucna stavět, než na vysoce kvalitním systému bez jediné chybičky.

iOS 12 fb

Dnes nejčtenější

.