Zavřít reklamu

Obliba Apple Watch po celém světě neuvěřitelně roste. S ohledem na jejich funkce, které svým uživatelům nabízejí, se však není čemu divit. Krom toho, že své uživatele informují o různých příchozích hovorech, mailech, zprávách či dalších upozorněních, které se jim objeví na iPhonu, totiž zvládají skvěle sledovat i různé sportovní aktivity. Díky tomu tak mají uživatelé o své aktivitě skvělý přehled a mohou například zjistit i to, jakou srdeční frekvenci při různé zátěži měli. Apple navíc postupem času mnoho aktivit přidává a zlepšuje, takže jsou jejich měření pomocí Apple Watch o poznání přesnější. A právě jednou z aktivit, které se jablečná společnost chystá v brzké době vylepšit, je podle všeho plavání.

Apple si před nedávnem registroval dva velmi zajímavé patenty, které jeho snahu vylepšit Apple Watch i po stránce měření aktivity při plavání potvrzují. Z jejich popisů totiž vyplývá, že bychom se mohli v brzké době dočkat například i detailnějšího rozpoznání plaveckého stylu, který by Apple Watch zjistily skrze rychlost zdvihu ruky a délky máchnutí. Hodinky by pak mohly i plavecký styl analyzovat více do hloubky a poukázat například na chyby, které v něm uživatel dělá, aby byl jeho budoucí trénink co možná nejeefektivnější.

Apple Watch Series 3

I díky tomuto vylepšení by tak mělo být měření plavecké aktivity skrze Apple Watch o poznání přesnější a uživatel by měl díky němu o svém pohybu daleko lepší obrázek. Není totiž žádným tajemstvím, že je měření aktivity při plavání opravdovým oříškem a naměřené hodnoty jsou mnohdy spíše orientační. Nová funkce by tak měly zahrnovat například daleko lepší odhady využití plavcovi energie.

Swimming+patent

Uvidíme tedy, jak si Apple s plaváním s Apple Watch poradí a zda se v brzké době dočkáme skutečně vylepšení. Jelikož se však zatím jedná o pouhý patent, na jásání je samozřejmě ještě moc brzy. Na druhou stranu však míří Apple svými kukačkami z velké části na sportovce, takže bych byl k vylepšování všech možných sportovních měření skrze ně spíše optimistický.

apple-watch-series-2--800x471

Zdroj: appleworld.today

Dnes nejčtenější

.