Zavřít reklamu

Na rozdíl od předchozích modelů na iPhonu X neexistuje žádný způsob, jak na horním stavovém řádku zobrazit procenta baterie. Předpokládá se, že se jedná o způsob, jak chce Apple udržet rozhraní čisté. Jde ale o poměrně otravný nedostatek, zejména pro uživatele, kteří byli na zobrazení procent zvyklí z předchozích modelů. Samozřejmě si společnost uvědomuje, že pro mnoho lidí jde o důležitou funkci, tak přichází s celou řadou dalších způsobů, jak zjistit přesné procento stavu baterie.

Ovládací centrum

Prvním a asi i nejpohodlnějším způsobem, jak zjistit stav baterie, je vyvolání ovládacího centra. To na iPhonu X zobrazíte stažením z pravého horního rohu displeje a umožní vám zobrazit procentuální hodnotu zbývající kapacity baterie v podstatě za jakýchkoli podmínek.

Widget

Pokud se nacházíte na domovské nebo uzamčené obrazovce, můžete si zbývající procenta baterie zobrazit pomocí widgetu Baterie. Jestliže ho mezi widgety nemáte, přidáte si ho přes tlačítko Upravit dole pod všemi widgety.

Zeptejte se Siri

Zetejte se své asistentky Siri na procenta baterie tím, že podržíte tlačítko na boku, nebo pomocí hlasového příkazu Hey Siri. Stačí se zeptat na něco jako “what is my battery life?” a tím Siri vyzvete, aby vám dala přesnou odpověď ohledně stavu baterie.

Nabijte svůj iPhone

Dalším způsobem může být připojení telefonu do sítě a je jedno, jestli připojujete iPhone kabelem nebo využíváte funkci bezdrátového nabíjení. Procenta nabití se pak zobrazí na uzamčené obrazovce pod ikonou baterie.

Hotspot na Macu

Tato možnost je celkově zdlouhavější než ostatní, ale možná se tu najde někdo, kdo si ji bude chtít vyzkoušet. Pokud máte iPhone a Mac v blízkosti můžete zkontrolovat stav nabití pomocí Hotspotu. Není potřeba instalovat žádné aplikace třetích stran, jde pouze o jednu z mnoha skrytých vychytávek od Applu. Stačí, když máte připojený iPhone i Mac ke stejnému iCloud účtu.

Jediné, co musíte udělat, je kliknout na ikonu WiFi společně se stisklou klávesou Option (⌥). Tento trik vám ukáže mezi dostupnými sítěmi mnoho dalších informací, právě včetně procent nabití telefonu, který zobrazíte, když najedete myší na váš Hotspot a několik vteřin vyčkáte. Pokud zde váš telefon nevidíte, otevřete si na iPhone nastavení, vyberte „Osobní hotspot“ a povolte ho. Během pár okamžiků by se vám měl v seznamu zobrazit.

mac-batery-on-iphone
iPhone X battery FB

Dnes nejčtenější

.