Zavřít reklamu

Technologický svět vzhlíží k mobilní síti páté generace, která přinese značně vyšší přenosovou rychlost ve srovnání se současnými sítěmi LTE. Technologie 5G sice najde uplatnění především v chytrých telefonech a tabletech, nicméně společnost Intel v tiskové zprávě uvádí, že příští rok by se měly na trh dostat také notebooky podporující 5G připojení.

V druhé polovině roku 2019 podle společnosti Intel spatří světlo světa notebooky značek Dell, HP, Lenovo a Microsoft, které budou disponovat modemem Intel XMM 800 s technologií 5G.

https://youtu.be/iMvdBb1r9gA

„Představte si, že se ponoříte do VR z jakéhokoliv místa na světě, nebo že stahujete někde na parkovišti soubor z internetu rychlostí 250 megabajtů za sekundu,“ uvádí Intel v tiskové zprávě. „Představte si také, že budete moct hrát hru v multiplayer módu, zatímco pojedete autonomním vozidlem.“

Intel uvedl, že ukáže, jak bude 5G v notebooku vypadat, na speciální prezentaci na nadcházejícím veletrhu MWC 2018. Podle jeho slov bychom se měli dočkat raného prototypu zařízení typu 2v1 právě s podporou 5G sítě. Na detaily si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Intel se v tiskové zprávě soustředil především na partnerství s výrobci počítačů se systémem Windows, avšak je zřejmé, že 5G modemy bude dodávat také Applu. Očekává se, že mobilní síť páté generace do značné míry změní řadu průmyslových odvětví.

Co se týká 5G technologie, většinou se o ní mluví ve spojení s chytrými telefony, ale nový standard ovlivní také počítače a notebooky. I když LTE notebooky jsou vzácné, s technologií 5G by se mohly notebooky s celulárními čipy stát normou.

Teoreticky by notebook s 5G mohl využívat extrémně vysoké mobilní rychlosti s nízkou latencí. Znamená to, že na notebooku byste si kdekoliv mohli hrát online hry a streamovat několik 4K videí najednou.

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.