Zavřít reklamu

Každý z nás si čas od času musí odpočinout a odjet někam daleko k moři. Pokud pracujete v kanceláři a používáte aplikaci Mail v MacBooku, Macu či iMacu každodenně, může se vám hodit tento návod. V návodu si totiž ukážeme, jak si nastavit automatickou odpověď v případě, že jste na dovolené, nebo zkrátka někde, kde nemáte k emailu přístup či jednoduše nechcete odpovídat. Kdykoliv vám během zapnutého režimu „Dovolená“ přijde mail, přijde odesílateli automaticky odpověď, že jste na dovolené – text si můžete nastavit dle svého přání. Můžete v něm například říct, kdy se vracíte a nebo to, že v případě důležitých zpráv vám má dotyčný zavolat na telefonní číslo. Je to jen a jen na vás.

Jak na to?

Pokud jste tak už neučinili, otevřete si aplikaci Mail. V levém horním rohu obrazovky rozklikněte možnost Mail a v menu, které se zobrazí, zvolte Předvolby… V nově otevřeném okně klikněte v horním menu na ikonu Pravidla. Zde klikněte na tlačítko Přidat. Nyní se pustíme do samotného nastavování – do kolonky Popis si napište název pravidla, v mém případě jsem zvolil Dovolená. V první možnosti, která má pozadí světlé modré barvy, zvolte z rozbalovacího menu možnost Každá zpráva. Nachází se téměř úplně dole. V druhém rozbalovacím menu, s podnadpisem Provést tyto akce, zvolte Odpovědět na zprávu. Poté zvolte Text odpovědi… a do textového pole napište zprávu, která se každému příchozímu mailu odešle (správné nastavení najdete na obrázku v galerii níže). Jakmile budete mít vše nastavené, klikněte na OK.

Nyní čtěte velice pozorně – v okně, které se zobrazí po potvrzení tlačítkem OK, zvolte Nepoužívat. Pokud byste zvolili druhou možnost, emaily o tom, že jste na dovolené, se začnou posílat všem zprávám, i těm, které už přišly. Proto prosím neudělejte stejnou chybu, jako já. Vyhnete se tak zbytečným komplikacím. Filtr se po potvrzení automaticky zapne. Pokud jej chcete vypnout, stačí jej jednoduše odškrtnout. Že filtr doopravdy funguje si můžete ověřit například tak, že si z jiného emailového účtu pošlete mail.

mail

Dnes nejčtenější

.