Zavřít reklamu

Samozřejmě existuje zkratka, pomocí které se můžete dostat na plochu velice rychle, ale v případě, že máte k Macu připojenou myš a zrovna nepoužíváte trackpad, mohl by se vám hodit tento tip. V operačním systému macOS High Sierra totiž existuje velmi šikovná funkce, která se nazývá Hot Corners, v překladu Aktivní rohy. Aktivní rohy dělají to, že kdykoliv se přesunete kurzorem do kteréhokoliv rohu, okamžitě se přesunete nejen na plochu. Z nabídky si můžete zvolit, jestli se chcete přepnou na plochu, upsat systém a nebo třeba otevřít Mission Control.

Jak nastavit Aktivní rohy?

Postup je velice jednoduchý. Nastavení Aktivních rohů se nachází v předvolbách systému, které otevřeme tak, že klikneme na Apple logo v levém horním rohu obrazovky a klikneme na Předvolby systému… V okně, které se otevře, zvolíme z prvního řádku možnost Mission Control. V dalším okně klikneme v levém dolním rohu na tlačítko Aktivní rohy. Nyní si zvolíme jeden z rohů a z menu si zvolíme, jakou funkci chceme po přejetí do rohu vykonat. Já jsem si zvolil možnost Plocha. To znamená, že jakmile se přesunu kurzorem do levého dolního rohu, zobrazí se mi plocha a ihned s ní můžu pracovat. Jakmile přejedu do rohu myší podruhé, vrátím se zpět tam, kde jsem byl.

Aktivní rohy jsou funkcí, o které jsem doteď nevěděl a jsem rád, že jsem na ni přišel. Jedná se o velice jednoduchou funkci, která může opět zrychlit vaši práci na Macu a zvětšit efektivitu. Nastavte si všechny čtyři Aktivní rohy dle vašeho gusta, naučte se je používat a budete pracovat o mnoho rychleji, jako nikdy před tím.

macbook_tichekliknuti_Fb

Dnes nejčtenější

.