Zavřít reklamu

Apple plánuje na hlavním náměstí v australském městě Melbourne vybudovat Apple Store, nicméně obyvatelé se proti projektu vzbouřili, neboť se jim nelíbí design budovy. Apple doposud nemohl zahájit výstavbu, protože se mu do cesty postavili i samotní úředníci města, kteří chtěli podpořit nespokojenost obyvatel, ovšem plán zablokovat výstavbu Apple Storu na Federation Square zmařil australský parlament, který dal cupertinské společnosti zelenou. Uvedl, že v tomto případě upřednostňuje podnikové zájmy před zájmy veřejnosti.

Obyvatelé australského města Melbourne tvrdili, že otevření Apple Storu na náměstí představuje komercializaci prostoru, který by měl být využitý spíše pro veřejné akce a kulturní instituce, jako jsou Australian Centre for the Moving Image a National Gallery of Victoria.

Proti projektu jablečné společnosti byly podány tři petice, přičemž dohromady nasbíraly 95 tisíc podpisů. Obyvatelé peticemi požadovali, aby vláda změnila své rozhodnutí, ovšem marně.

Apple Store na náměstí v Melbourne stát bude

Australská vláda projednává projekt s kalifornským gigantem už dva roky, avšak veškerá jednání se konala v tajnosti, dokud nebyl projekt oficiálně představen. Politici se domnívají, že pokud bude na náměstí stát Apple Store, přiláká ročně další dva miliony lidí. Apple by měl dveře svého obchodu na náměstí Federation Square otevřít v roce 2020.

Vláda navíc poukazuje na to, že dvoupodlažní budova zlepší přístup mezi náměstím a nábřežím řeky Yarra River. Zároveň Apple vytvoří nová pracovní místa.

Doufejme, že se jedná o konečné rozhodnutí a že stavba Apple Storu v Melbourne bude probíhat bez dalších překážek a protestů.

Apple Store melbourne fb

Zdroj: The Age

Dnes nejčtenější

.