Zavřít reklamu

Apple v prosinci oznámil, že v australském městě Melbourne otevře v roce 2020 další Apple Store, avšak místní obyvatelé s výstavbou jablečného obchodu nesouhlasí. Obyvatelé se staví proti demolici stávající budovy Yarra a tvrdí, že náměstí Federation Square, na kterém by měl Apple Store vyrůst, by měl zůstat v takové podobě, v jaké je.

Bohužel, městská rada města Melbourne kalifornského giganta nepodpořila. Během zasedání městské rády bylo oznámeno, že design budoucího Apple Storu byl razantně odmítnut obyvateli. Podle nich budova nebude mít podobu obchodu. Úředníci proto žádají Apple, aby navrhl nový design obchodu.

Apple přitom minulý měsíc uvedl, že design Apple Storu respektuje jeho polohu na náměstí Federation Square. „Apple Store na Federation Square respektuje originální vizi náměstí s koncepcí na zakázku a rozsáhlými terénními úpravami, které přináší více příležitostí pro komunitu, aby si užila toto proslulé kulturní centrum. Jsme nadšeni z toho, že pokračujeme v plánování procesu výstavby našeho nového domova na melbournském náměstí Federation Square, a bude nám ctí, že našimi sousedy budou světové galerie a muzea Melbourne,“ uvedla v prosinci šéfka retailu Angela Ahrendts.

Členové městské rady uvedli, že pokud Apple zvolí správný design, bude Apple Store na náměstí dobrou věcí. Jak zdůraznil server ABC v prosinci, předtím, než se stalo náměstí tak oblíbené, jako je dnes, bylo kontroverzním dílem architektury. V roce 2002 ho spousta lidí považovala za ošklivé a podivné náměstí.

Apple Store melbourne fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.