Zavřít reklamu

Apple představil 9. ledna 2007 elegantní přístroj s novátorským designem, který disponoval dotykovým displejem, dvoumegapixelovým fotoaparátem, Wi-Fi a dalšími v té době revolučními funkcemi. Problém však byl, že vlastníkem ochranné známky iPhone byla společnost Cisco, která nesouhlasila s jednáním kalifornského giganta, a proto na něj podala žalobu. Apple podle společnosti Cisco začal používat název iPhone nezákonně.

Ochrannou známku iPhone původně vlastnila společnost Infogear, která si ji registrovala 20. března 1996. V roce 2000 však společnost Infogear koupila počítačová firma Cisco, jejíž divize Linksys v roce 2006 prodávala pod názvem iPhone své produkty.

Apple ještě před oficiálním představením prvního iPhonu se společností Cisco vyjednával o značce, nicméně neúspěšně. I přesto se rozhodl, že nakonec telefon s názvem iPhone představí, čemuž se odborníci z oblasti ochrany obchodních známek divili, protože se nestává, aby tak velké firmy jako Apple představily produkt pod názvem, ohledně něhož ještě nemají situaci vyřešenou.

Soudní proces by byl poměrně komplikovaný, navíc na vítězství by měl větší šanci právě Apple, a proto se nakonec firmy dohodly mimosoudně. Apple uzavřel přesně před 11 lety, tedy konkrétně 21. února 2007, dohodu se společností Cisco na značku iPhone. Podle dohody mohou ochrannou známku iPhone používat obě firmy pro své produkty.

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.