Zavřít reklamu

Zahájením prodejů HomePodu vstoupil na trh s reproduktory další velmi silný hráč, se kterým se musí počítat. Vědom si toho je i spoluzakladatel a bývalý generální ředitel společnosti Sonos, John MacFarlane. Ten už měl totiž tu čest HomePod otestovat a slovy chvály na jeho adresu rozhodně nešetřil. Některé věci mu na něm však přeci jen vadí.

Dalo by se říci, že se Johnovi líbilo téměř vše od balení a provedení HomePodu až po jeho zvuk. Ten je totiž podle něj opravdu skvělý a ničím neomezený. Podobně hodnotí i Siri a její schopnost zachytit příkaz “Hey Siri” takřka za každé situace, což dělá z HomePodu opravdu spolehlivého domácího asistenta.

Vychvalování však skončilo, když přišla řeč na zdroje přehrávání. Není totiž žádným tajemstvím, že je HomePod v tomto směru řádně omezen, protože jej Apple vytvořil prakticky jen pro svou jablečnou komunitu. Nenaleznete u něj tak například možnost spárování přes Bluetooth či podporu jiné streamovací služby než Apple Music. A právě to je podle Johna velká chyba. Chybějící podpora Spotify je totiž podle něj velkým průšvihem, který nezažehná ani streamování z telefonu či tabletu pomocí AirPlay.

HomePod vs. MacPro (a Sonos) od Martina Hájka:

Spotify je kámen úrazu

Pokud si však myslíte, že je chybějící podpora Spotify a Bluetoothu vodou na Johnův mlýn a začne kvůli tomu HomePod před jeho potenciálními kupci odrazovat, jste na omylu. Ve výsledku je totiž podle něj opravdu těžké říci, jaký reproduktor by doporučil, protože jak jeho Sonos, tak i HomePod mají opravdu spoustu pro a proti.

Jak tedy můžete sami vidět, jablečný reproduktor si vydobyl solidní respekt i u své konkurence. Bude to však stačit na úspěch u běžných uživatelů? Snad ano.

sonos_1_black_31

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.