Zavřít reklamu

Jestli něco dělá Apple radost hned po prodejích jeho iPhonů, jsou to bezpochyby prodeje chytrých hodinek Apple Watch. Ty totiž jejich uživatelé naprosto milují a i díky tomu jejich prodeje rok od roku strmě rostou. Podle výzkumu společnosti Canalys rostou dokonce takovým tempem, že brzy sesadí z trůnu i takovou hodinářskou velmoc, jakou je již řadu let Švýcarsko.

Canalys porovnal údaje, které nedávno prozradil Apple ve své finanční zprávě, s údaji získané od Federace švýcarských hodinářů, díky čemuž tak mohli výzkumníci vytvořit poměrně zajímavý obrázek dnešního trhu.

tech-cod02-12-18-png

Jak můžete sami vidět na grafu nad tímto odstavcem, dodávky Apple Watch se od roku 2016, přesněji od jeho prvního třetího čtvrtletí solidně zvýšily. Ačkoliv sice zažívají v prvních měsících nového roku poměrně radikální propad, vše bez větších problémů doženou ve třetím a čtvrtém čtvrtletí díky blížícím se Vánocům. Vloni pak dokonce švýcarské hodinářské společnosti Apple ve čtvrtém čtvrtletí poměrně citelně překonal. Když se pak podíváme na dodávky švýcarských hodinek, ty se drží celoročně na víceméně stejné úrovni, která však v posledním roce o něco málo klesla, zatím co se dodávky Apple Watch naopak solidně zvýšily.

Velké oblibě se těší hlavně loňské Apple Watch Series 3:

Pokud by se tedy v podobném prodejním duchu nesly i příští měsíce a roky, mohli bychom se v budoucnu dočkat toho, že Apple předstihne celý hodinářský průmysl ve Švýcarsku. Nebude to sice za měsíc a ani za rok, v horizontu pár následujících let je však tento scénář klidně možný. Tím spíš, když se prodeje Apple Watch rok od rok od roku znásobují a zákazníků, kteří po chytrých hodinkách touží, přibývá.

apple-watch-series-3-verge FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.