Zavřít reklamu

U příležitosti pátečního zahájení prodejů chytrého reproduktoru HomePod, který Apple představil minulý rok v červnu na WWDC, vypustila o víkendu jablečná společnost trojici nových instruktážních videí, která mají novým majitelům této jablečné hračky její používání usnadnit. Ačkoliv se nás v Česku a na Slovensku prodeje HomePodu zatím netýkají, určitě nebude shlédnutí těchto videí na škodu.

V prvním videu vám Apple poměrně stručně popíše, jak si svůj HomePod v mnoha ohledech přizpůsobit k obrazu svému tak, aby vám pak následně dokonale vyhovoval. Veškerá nastavení se provádí skrze aplikaci Domácnost, která veškeré prvky vaší chytré domácnosti spravuje na jednom místě, což vám její ovládání značně usnadní.

Ačkoliv je HomePod v první řadě domovem chytré asistentky Siri, díky které jej můžete ovládat pomocí vašeho hlasu, horní strana HomePodu vám též nabízí klasické dotykové ovládání. To je podobné jako u bezdrátových sluchátek AirPods, jelikož je založeno na poklepávání prstem. A přesně na to se Apple ve svém druhém videu zaměřil.

Třetí video pak cílí přesně na Siri, respektive na povely, kterými ji můžete jednoduše ovládat. Jelikož je HomePod zaměřen především na přehrávání hudby, je pro jeho hlasové ovládání nezbytné naučit se pár povelů souvisejících právě s ní. Naštěstí to však není žádný problém a pokud ovládáte alespoň základní angličtinu, se Siri si budete rozumět.

Snad se tedy HomePodu dočkáme brzy i u nás. Minimálně podle prvních reakcí a videí je totiž tato hračka opravdu velmi zajímavým produktem, který by si našel místo i v mnoha domácnostech v našich luzích a hájích. Nadělí nám ji však Apple i přesto, že u nás stále marně čekáme na Apple Pay či česky mluvící Siri? Těžko říci.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.