Zavřít reklamu

Zdravotní výzkumné týmy Applu hlásí nepříjemnou ztrátu. Na konci roku 2017 je totiž podle zdrojů CNBC opustil velmi uznávaný výzkumník Stephen Friend. Plány na prosazení se ve zdravotnickém sektoru jak službami, tak produkty pro monitorování životních funkcí tak dostaly značnou trhlinu.

Uznávaný výzkumník pracoval v Applu teprve od června roku 2016. Za tuto poměrně krátkou dobu se však nesmazatelně zapsal pod vývojem HealthKitu, ResearchKitu a CareKitu, díky čemuž mohou vývojáři upravovat své aplikace tak, aby nimi získané zdravotní údaje shromažďovaly na jednom místě.

Odchod byl nečekaný 

Jelikož byl Friend v týmu Applu poměrně krátce a jeho projekty sklízely úspěch, je celkem zvláštní, že se rozhodl ze společnosti odejít. Není to však poprvé, co od zdravotního výzkumného týmu Applu odešel důležitý pracovník. Je tedy možné, že se Apple při výzkumu ubírá směrem, který je některým odborníkům v tomto oboru proti srsti. Na druhou stranu však není vyloučeno ani to, že se jedná jen o shodu okolností a výzkumníci tým opustili ze zcela rozdílných důvodů. To se však nejspíš nikdy nedozvíme.

Uvidíme, jak se tedy bude Apple v následujících měsících či letech v tomto odvětví prosazovat i nadále. Jelikož je však podle Tima Cooka a ostatních vysoce postavených lidí v Applu zdravotnický průmysl pro Apple velmi důležitý, nejspíš se v tomto odvětví dočkáme opravdu zajímavých věcí. Ostatně, již poměrně dlouhou dobu se šušká například o měření cukru v krvi skrze senzory v Apple Watch.

apple-health-iphone-x

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.