Zavřít reklamu

Známe to všichni. Při brouzdání po internetu sem tam narazíme na web, který lze plně využívat jen při registraci na něj či přihlášením skrze účet od Googlu, Facebooku či Twitteru. Právě přihlášení skrze již existující účet například ze sociální sítě je však v porovnání s registrací na samotný web daleko rychlejší a pohodlnější, jelikož si nemusíme pamatovat další přihlašovací údaje. I tak nám ale nějaký ten čas zabere, což může být v některých situacích velký problém. Apple ale naštěstí chystá řešení.

Podle kódů z beta verzi iOS 11.3, které objevil vývojář Guilherme Rambo, právě na možnosti přihlašovat se na různé weby pomocí svého účtu u Applu pracuje. Stránky, na které byste se pomocí vašeho Apple účtu automaticky přihlásili, by pak o vás shromáždili jen několik málo informací jako například jméno nebo mail, který by byl k přihlášení použit. Díky tomu by tak byla vaše identita na těchto webech bez problému ověřena, ale zároveň byste webové stránce nesdělili prakticky nic, co by se dalo nějakým způsobem zneužít. To vše navíc bez zdlouhavého vyplňování

screen-shot-2018-02-03-at-13-25-10

O bezpečí se bát nemusíte

U stránek, kterým by potvrzení vaší identity skrze přihlášení přes váš účet od Applu nestačilo, pak jablečná společnost chystá i možnost ověřování identity skrze QR kód. Ten by se nejspíš na daném webu po přihlášení přes váš účet objevil a vy byste si jej jednoduše oskenovali přes zařízení, ve kterém jste právě na účtu použitém pro přihlášení přihlášeni. Zabezpečení by tak bylo poměrně silné.

img_bb4f2047f52d-11

Ačkoliv vypadá tato možnost poměrně zajímavě, není v tuto chvíli vůbec jisté, že jí Apple skutečně do své chystané aktualizace přidá. Pokud by se k tomu však skutečně odhodlal, znamenalo by to pro jeho zákazníky poměrně citelné zjednodušení přihlašování k webům třetích stran. Na druhou stranu bychom však zatím jásat úplně neměli. To, zda bude zabezpečení fungovat přesně podle popisu v předchozích dvou odstavců, totiž zatím samozřejmě nevíme. Jelikož však něčím podobným oplývá i Apple TV (Single Sing-on), je implementace do iOS poměrně reálná.

icloud

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.