Zavřít reklamu

Pokud na svém Macu nebo MacBooku používáte funkci Zapnout skrývání, můžete si všimnout, že animace, kdy se má dock automaticky znovu zobrazit poté, co kurzorem najedete na spodní část obrazovky, je vcelku pomalá. Když chcete rychle zapnout nějaký program nebo Poznámky, protože vám zrovna hlavou proběhla zajímavá myšlenka, kterou si chcete zapsat, každá sekunda navíc může vést k tomu, že nápad zapomenete. Proto vám v dnešním návodu ukážu, jak v macOS změnit rychlost při schovávání a znovu zobrazení docku.

Jak na to?

Prvně se musíme ujistit, že máme zapnutou možnost Zapnout skrývání docku. Pokud tuto funkci nepoužíváte, návod nebude fungovat. Uděláme to tak, že se přesuneme na plochu a poté klikneme v docku dvěma prsty na svislou čáru, která odděluje aplikace a koš. Zobrazí se nabídka a my v ní zvolíme první možnost, a to Zapnout skrývání. Od této doby se dock v případě nečinnosti skryje a odkryje se, jakmile kurzorem najedete na spodní část obrazovky.

dock_Rychlejsi_zobrazeni0

Nyní se pojďme zaměřit na zvýšení rychlosti zobrazení a skrytí docku. První krok spočívá v tom, že si zapneme aplikaci Terminál. Můžeme tak učinit skrze Spotlight, kde se Terminál nachází defaultně ve složce Jiné a nebo můžeme využít lupy, která se nachází v horní liště na pravé straně. Po zapnutí Terminálu na nás vyskočí okno, do kterého se píšou příkazy – tzv. příkazový řádek. Abychom mohli změnit rychlost zobrazení a skrytí docku, musíme do Terminálu vložit tento příkaz (bez uvozovek):

„defaults write com.apple.dock autohide-time-modifier -float 0; killall Dock“

Po zadání příkazu obrazovka na chvilku zčerná. Po chvilce si můžete všimnout, že když najedete kurzorem do spodní části obrazovky, tak se dock zobrazí okamžitě, bez žádné animace. Pokud se vám tohle řešení nelíbí a chtěli byste svůj krok vrátit zpátky, použijte tento příkaz (opět bez uvozovek):

„defaults write com.apple.dock autohide-time-modifier -float 1; killall Dock“

Obrazovka opět problikne a dock se začne zobrazovat s animací tak, jako v defaultním nastavení.

dock

Dnes nejčtenější

.