Zavřít reklamu

Zhruba před hodinou jste se mohli na našem webu dočíst o tom, že se Apple rozhodl pojmout vývoj letošního operačního systému iOS trochu jinak a místo implementace spousty novinek se radši zaměří na opravu veškerých chyb, které sužují nynější iOS 11. S trochou nadsázky se tak dá říci, že se po roce beta testování iOS 11 dočkáme konečně jeho ostré verze, byť pod názvem iOS 12. Jak se však zdá, tuto taktiku nezvolí Apple jen u operačního systému pro svůj telefon.

Agentura Bloomberg zveřejnila před malou chvílí velmi zajímavé informace, které tvrdí, že se Apple rozhodl odložit implementaci novinek i u dalšího systému. Podle zdrojů reportéra Marka Gurmana si je totiž Apple moc dobře vědom, že se mu zcela podle představ nepodařil ani operační systém pro jeho počítače Mac. I u tohoto systému tak raději jeden rok obětuje a systém dotlačí k dokonalosti, než aby na jeho chybné základy stavěl další a další vylepšení, která by se však mohla ve výsledku sesypat jako domeček z karet.

Za chyby se platí

Hlavním impulzem k přehodnocení vývoje nového macOS jsou hlavně závažné chyby, které se v minulých týdnech a měsících na jablečných počítačích objevily. Jablečná společnost se tak chce novým macOS spíše ujistit, že se jí podařilo veškeré mouchy pochytat a svým zákazníkům nabízí prvotřídní systém, na který se mohou bez jakýchkoliv starostí spolehnout. Poměrně zajímavé však je, že se odložení implementace určitých novinek týká jen budoucích macOS a iOS. Zbylé watchOS a tvOS jsou totiž podle dostupných informací v naprostém pořádku a Apple se u nich chystá chystané novinky bez obav implementovat.

Byla by však chyba myslet si, že se v případě operačního systému pro počítače nedočkáme novinek vůbec žádných. Podle zdroje, který veškeré informace redaktorovi prozradil, jich macOS dostane naopak o něco více, než jeho kolega iOS 12. S ohledem na chybovost obou systémů se však nejspíš není čemu divit. Podle mnoha odborníků na tom totiž není macOS High Sierra ani zdaleka tak špatně jako právě iOS 11.

Ani v případě zprávy Bloombergu nedokážeme říci, zda se informace zakládá na pravdě či nikoliv. Faktem však je, že je právě Bloomberg co do informovanosti opravdu špičkový a mnoho jeho předpovědí se ve finále opravdu uskuteční. Nechme se však překvapit. Do prvního představení nových systémů je ještě daleko a stát se může opravdu leccos. I tady však platí, že pokud bychom se od Applu dočkali skutečně dokonalého systému, který by se s tím letošním shodoval, určitě bychom se nezlobili.

macos-sierra-fb

Dnes nejčtenější

.