Zavřít reklamu

Již poměrně dlouho je většina světových analytiků přesvědčena o tom, že se letos dočkáme trojice iPhonů, přičemž dva dostanou OLED displej a jeden bude jakožto nejlevnější varianta osazen klasickým LCD. Podle nejnovějších zpráv to však vypadá, že se nakonec tohoto složení nedočkáme.

Server DigiTimes dnes zveřejnil velmi zajímavou zprávu, ve které jeho zdroj tvrdí, že se letos v září dočkáme skutečně třech iPhonů. Jejich složení však nebude dva OLED ku jednomu LCD modelu ale přesně obráceně. Jablečná společnost se totiž podle něj rozhodla přidržet loňského schématu a vytvořit ke dvojici “standardních” iPhonů jeden prémiový model. Ten by se měl však oproti tomu loňskému výrazně zvětšit.

iPhone X Plus na dohled

Apple prý počítá s tím, že svůj prémiový model pro letošek roztáhne až na 6,5”, čímž by uspokojil poptávku po velkých displejích, která na mnoha důležitých trzích vládne. Velikostně by se však měl telefon pohybovat zhruba na hranici klasického “pluska”. Co se týče zbylých dvou iPhonů, ty pak podle zdroje dostanou 5,8” a 6,1” displeje. Jejich velikost se tak příliš nezmění. Respektive, větší model o pár milimetrů oproti loňské “desítce” povyroste, nemělo by to však být nic výrazného. V úvahu však připadá i možnost, že se Applu podaří stlačit tloušťku rámečků okolo displeje na úplné minimum a tím docílí i celkového zmenšení těla telefonu. Na tuto variantu bych si však osobně vsadil spíše u prémiového modelu s OLED displejem.

Tyto dva modely by tak mohly být ve finále osazeny klasickým LCD:

Těžko v tuto chvíli říci, zda se dnešní zpráva zakládá na pravdě či nikoliv. Pokud by tomu tak však bylo, nejspíš by Apple tímto krokem spoustu lidí velmi potěšil. Je totiž jasné, že se budou LCD modely prodávat výrazně levněji, díky čemuž by mohl nastat kýžený supercyklus prodejů. Nechme se však překvapit. Apple totiž podle zdroje zatím sám váhá, zda je složení 2 LCD – 1 OLED ideálním či nikoliv.

iPhone X Plus FB

Dnes nejčtenější

.