Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že se podle zdrojů z dodavatelského řetězce Apple chystá v příštím roce představit několik vylepšení v designu jeho iPhonu X, kterého se bude držet minimálně pár dalších let. Tou největší a rozhodně nejviditelnější změnou by mělo být zmenšení černého výřezu v horní části displeje, který mnozí jableční uživatelé považují za obrovský přešlap a designový nedodělek. Jak však bude takový iPhone vypadat?

Přesně tuto otázku si položili designéři vytvářející rendery pro portál idropnews a první návrhy iPhonu X se zmenšeným horním výřezem vytvořili. Jak můžete vidět v galerii pod tímto odstavcem, iPhone vypadá s menším výřezem skutečně o mnoho lépe. Není to však jen výřez, co designéři zmenšili. I rámečky okolo displeje totiž dostaly redukční dietu a o pár desetin milimetru zeslábly. Není se však čemu divit. Ačkoliv je totiž loňský iPhone X všude prezentován jako bezrámečkový, rámečky okolo displeje jsou poměrně viditelné a rozhodně by se daly o něco málo zúžit. U generace pro příští rok bychom se tak mohli dočkat i tohoto upgradu.

Takto by mohly iPhony pro rok 2018 vypadat:

Technologický posun

A jak chce vlastně Apple docílit menšího horního výřezu? Zcela jednoduše. Není žádným tajemstvím, že je výřez letošního iPhonu X doslova prošpikovaný nejrůznějšími technologiemi, které jsou pro používání tohoto telefonu životně důležité. Ty by se však mohly díky technologickému pokroku v následujících letech buď výrazně zmenšit nebo dokonce sloučit, což by Applu umožnilo výřez poměrně výrazně zredukovat. Zajímavé je, že by se podobným směrem mohl ubírat i fotoaparát na zadní straně, který by mohl Apple opět zapustit do těla telefonu. Tím by též mnoho svých zákazníků potěšil.

Při porovnání s výřezem loňského iPhonu X je rozdíl poměrně viditelný:

Na renderech iPhonu X s menším výřezem jste si mohli dále všimnout dvou slotů na SIM karty, které má podle některých analytiků Apple také v plánu. Právě podpora dvou SIM je totiž něco, co některým jablečným uživatelům poměrně citelně chybí. Proslulý analytik Ming-Chi Kuo je však přesvědčen, že se i tento nedostatek brzy změní a minimálně do jednoho svého modelu tuto možnost přidá.

Ačkoliv vypadá iPhone X s užším rámečkem a menším výřezem opravdu velmi dobře, měli bychom brát podobné rendery zatím spíše s rezervou. Jak už jsem totiž psal v úvodu, těchto iPhonů bychom se měli dočkat až v roce 2019, tudíž je jejich představení ještě velmi daleko a jeho vývoj je spíše zatím v plenkách. Těžko tak říci, zda je vůbec možné, aby takto důležitá informace prozrazující opravdu zásadní změnu unikla již tak brzy. Nechme se však překvapit.

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.