Zavřít reklamu

Jestli se něčím loňský iPhone X již na první pohled odlišuje od konkurence, je to bezesporu jeho horní výřez na displeji, ke kterému se Apple uchýlil hlavně kvůli implementaci spousty nových senzorů zajišťujících mimo jiné Face ID. Černý výřez však leží mnohým zákazníkům Applu v žaludku a označují ho za designový přešlap, kvůli kterému si iPhone X nekoupí. Přesně tuto skupinu zákazníků by tak mohla dnešní zpráva alespoň částečně uspokojit.

Ačkoliv se vývoj letošních iPhonů nejspíše teprve blíží do finiše, podle nových zpráv z Jižní Koreji se již začali v Applu zabývat i iPhony pro rok 2019. I ty by se měly dočkat technologií, které nám Apple ukázal vloni v září u svého iPhonu X, společnost by však měla docílit jejich výrazného zmenšení či dokonce spojení do jednoho modulu. Díky tomu by pak měl Apple zmenšit i horní výřez na displeji a tím pádem jeho plochu zase o pár procent zvětšit. Mohli bychom se tak znovu dočkat například ukazatele procent baterie přímo ve stavovém řádku.

Takto výřez na iPhonu X vypadá:

Těžko v tuto chvíli říci, zda se nová zpráva zakládá na pravdě či nikoliv. Faktem však je, že Apple svým senzorům umístěným právě ve výřezu věří a letos je s největší pravděpodobností implementuje jak do svých nových iPhonů, tak i do iPadu Pro. Vývoj zmenšené či sjednocené technologie, která by jeho produkty v příštích letech posunula a jejich displeje zase o něco málo zvětšila, je tak s ohledem na tuto skutečnost poměrně pravděpodobný. Nechme se však překvapit, na podobné věštby z koule je ještě poměrně brzo a oficiálního potvrzení Applu se dočkáme nejdřív za rok a půl. Do té doby budeme muset černý výřez na horní straně iPhonu X zkrátka a jednoduše přetrpět.

iPhone X notch

Zdroj: ETNews

Dnes nejčtenější

.