Zavřít reklamu

Určitě se vám někdy stalo, že jste se po hledání fráze na Googlu přesměrovali na požadovanou stránku, kde se měla fráze nacházet, ale místo toho jste otevřeli jen stránku plnou textu a textu a fráze nikde. Dnes vás naučím tento problém obejít tak, abyste vždy našli to, co potřebujete. Není to nic těžkého, stačí akorát následovat kroky, které vám popíšu níže. Tuto funkci můžete znát z Macu pod zkratkou Command + F a nebo z počítače, kde má zkratka většinou podobu Ctrl + F. Pojďme se tedy na to společně podívat.

Jak na to?

Začneme samozřejmě tím, že otevřeme Safari. Poté do vyhledávače napíšeme, co chceme vyhledat. Já jsem pro ukázku zvolil vyhledávání spojení „Pythagorova věta“ za účelem nalezení vzorce. Po potvrzení vyhledávání otevřeme nám sympatickou stránku a klikneme nahoru do panelu, kde se nachází URL adresa. URL adresa se automaticky označí a pomocí backspace na klávesnici ji smažeme. Ničeho se nebojte, stále se nacházíme na stránce – teď začneme do pole, kde byla URL adresa, psát, co chceme hledat. V mém případě teda napíšu slovo „vzorec“. Začnou se objevovat různé výsledky v hledání Google, v záložkách a další. Co nás ale zajímá, je nadpis Na této stránce. Pod tímto nadpisem se v mém případě nachází text Hledat: „vzorec“. Kliknu na něj a okamžitě vidím, kde se tohle slovo na stránce nachází. Pokud se hledaných slov na stránce nachází více, můžeme se mezi nimi přepínat pomocí šipek v levém dolním rohu. Až najdeme, co potřebujeme, pro ukončení vyhledávání stačí stisknout Hotovo v pravém dolním rohu obrazovky.

Osobně tuhle funkci využívám především ve škole, kdy nejen při testu potřebuji rychle něco najít, například vzorec. Do vyhledávání napíšu co potřebuji, ale ne vždy se hledání povede a fráze, kterou hledám, se nachází někde na konci stránky. Proto neváhám a do pole, kde byla URL adresa píšu, co bych rád našel. Nejednou mě tato funkce zachránila.

iPhone iOS. Safari FB

Dnes nejčtenější

.