Zavřít reklamu

Pokud chcete váš MacBook využít na maximum a minulý článek, který se taktéž zabýval trackpadem – konkrétně kliknutí klepnutím, – vám i přesto nestačí, mám tady pro vás jednu skrytou funkci, o které jste možná nevěděli. Své místo nemá v kategorii Trackpad, ale úplně někde jinde – tam, kde by ani mě ani vás nejspíše vůbec nenapadlo hledat. Jedná se o funkci, pomocí které můžete okna po obrazovce MacBooku přetahovat pomocí tří prstů. Při zapnutí této funkce již nebudete muset zamáčknout trackpad a komplikovaně se po něm prstem pohybovat. Kde se nachází ono skryté místo s funkcí se dozvíte v dalším odstavci.

Kde nastavit funkci tažení oken přiložením tří prstů

Funkce tažení oken přiložením tří prstů je schovaná poněkud hluboko v nastavení, až nepochopitelně. Každopádně, pojďme se na to podívat, ať to máme za sebou. Jak už bývá zvykem, v levém horním rohu klikneme na ikonu Apple a v rozbalovacím menu otevřeme kolonku Předvolby systému… Nyní neotevřeme kategorii Trackpad, jak byste si možná mohli myslet, ale přesuneme se do kategorie Zpřístupnění. Ikonu Zpřístupnění najdeme v pravém dolním rohu okna. Zde v levém scollovacím menu sjedeme úplně dolů a otevřeme možnost Myš a trackpad. Poté v dolní části okna klikneme na tlačítko Volby trackpadu… Zaškrtneme možnost Zapnout tažení a ve výběrovém menu, které se nachází vedle této možnosti, zvolíme tažení třemi prsty. Klikneme na OK a je hotovo.

Po absolvování tohoto návodu nyní můžeme používat přiložení třech prstů na trackpad k tomu, abychom posunovali okna po obrazovce. Dle mého názoru se jedná o funkci, které je velice praktická a nechápu, z jakého důvodu ji Apple takto před uživateli ukrývá.

macbook-trackpad-fb

Dnes nejčtenější

.