Zavřít reklamu

Aktualizace: Apple již přestal většinu starších systémů podepisovat. Návrat na iOS 10 z iOS 11 tak opět není možný. Stejně tak nelze downgradovat na starší verze systémů jako iOS 8, 7 a 6.

Apple dnes ráno udělal skutečně netradiční krok. Začal totiž podepisovat starší verze iOS, tudíž uživatelé jsou momentálně schopni vrátit se z iOS 11 zpět na iOS 10. Downgrade je možný v podstatě u všech iPhonů z nabídky Applu, tedy včetně iPhonu 7/7 Plus, iPhonu SE, iPhonu 6s/6s Plus, iPhonu 6/6 Plus a starších.

iOS 11 vs. iOS 10 (komentovaná galerie):

Prozatím není jasné, zdali se jedná o chybu nebo o záměr ze strany Applu, každopádně servery společnosti podepisují většinu starších systémů. V případě iOS 10 je možné se vrátit jak na iOS 10.2, 10.2.1 a iOS 10.3, přičemž ani poslední zmiňovaný není nejaktuálnější verzí, tím je totiž iOS 10.3.3. Každopádně pokud se chcete z iOS 11 vrátit zpět, pak vám i iOS 10.3 poslouží dobře.

V případě starších telefonů jako je iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 5C nebo iPhone 4 je dokonce možné vrátit se ještě na starší verze, a to konkrétně iOS 8, iOS 7 a iOS 6. Jestliže byste tedy chtěli například svůj stařičký iPhone 5 vrátit na systém, na kterém začínal (iOS 6), pak nyní máte jedinečnou možnost.

Podobně je tomu také u iPadů, iPodů touch a Apple TV. I v případě těch se lze vrátit na starší systém. Na iOS 10 tak můžete vrátit například iPad Air 2 nebo iPad mini 4. U starších modelů jako iPad mini 2, iPad 4 nebo iPad Air se lze dokonce vrátit až na iOS 6. Na stejnou generaci systému vrátite i pátou generaci iPod touch. iPod touch 2 lze dokonce downgradovat na iOS 2.1.1.

Pokud máte o downgrade zájem, pak stačí navštívit stránku ipsw.me, zvolit si svůj model iPhonu a stáhnout si soubor se systémem. Následně už stačí jen postupovat podle tohoto návodu, kde se dozvíte veškeré podrobnosti, jak downgrade provést.

from iOS 11 to iOS 10 FB

Dnes nejčtenější

.