Zavřít reklamu

Vypadá to, že se černá mračna, která se nad společností Apple stáhly po jejím přiznání, že záměrně zpomaluje starší iPhony, hned tak nerozplynou. Po řadě žalob od uživatelů jeho produktů a žaloby od francouzských zákonodárců, kteří jsou též chováním Applu pohoršení, si na jeho podivné chování posvítil i předseda amerického výboru pro obchod John Trune.

Nejasností je mnoho

Podle informací deníku Wall Street Journal (WSJ) se Thune kvůli informacím z posledních dní rozhodl řediteli jablečné společnosti Timu Cookovi poslat dopis, ve kterém ho žádá o zodpovězení několika otázek, které se týkají toho, proč a jak Apple dospěl k rozhodnutí zpomalit starší iPhony kvůli zhoršujícímu se stavu baterie. Mezi otázkami se prý objevuje například to, zda Apple uvažoval o vrácení peněz zákazníkům, kteří za výměnu baterie zaplatili plnou cenu již ve chvíli, kdy  svůj software Apple do svého iOS umístil. Thune totiž poukazuje na to, že ani zlevněná výměna baterie není v očích mnoha zákazníků adekvátní omluva a Apple měl zvolit spíše výměnu bezplatnou. Více informací o dalších otázkách však bohužel nemáme.

Takto markantně výkon starších iPhonů kvůli správě napájení implementované do iOS upadl:

Krom toho, že se do celé záležitosti začali vkládat i američtí zákonodárci, máme už díky WSJ oficiálně potvrzeno i to, že se Francie skutečně do sporu s Applem pustila. Mluvčí tamní prokuratury však uvedl, že je celý případ na začátku a celá vyšetřování budou ještě nejspíš trvat poměrně dlouho. Není tak jasné, kdy se na veřejnost dostanou první informace, které jí odhalí nové skutečnosti.

Uvidíme, jak se tedy Apple k celé kauze postaví. Čas na zodpovězení dopisu má až do 23. ledna. Snad se tedy problému postaví čelem a podnikne další kroky k nápravě. Tím největším však bude bezesporu zavedení nové funkce do jeho systému iOS. Snad se jí tedy dočkáme brzy.

iPhone 6S iPhone 6S Plus

Dnes nejčtenější

.