Zavřít reklamu

Pokud jste na našem webu pravidelnými návštěvníky, určitě jste na něm nepřehlédli mnoho článků týkajících se aféry spojené se záměrným zpomalováním starších iPhonů ze strany Applu. Ty totiž trpí kvůli stárnoucím bateriím nevyrovnanými dodávkami energie, které mohou vést v krajních případech až k samovolným vypnutí telefonů či jiným nepříjemnostem znepříjemňujících jejich používání. Aby tato rizika Apple co nejvíce eliminoval, vložil do svých operačních systémů software pro správu napájení, který však funguje tak, že při riziku vypnutí iPhonu sníží jeho výkon a tím pádem jej i zpomalí. O této novice se ale Apple zapomněl svým uživatelům pochlubit a právě kvůli tomu je teď mnohými z nich pranýřován.

Jako omluvu zlevnil Apple před pár dny výměnu baterií u modelů iPhone 6 a novějších ze 79 dolarů na pouhých 29 dolarů. Tuto výhodu můžou navíc využít prakticky všichni uživatelé, kteří jsou tuto částku ochotni zaplatit. Jablečná společnost totiž bez problému výměnu provede i za situace, že její diagnostika vyhodnotí baterii jako bezproblémovou. Zdánlivě dokonalý program má však jeden nepatrný háček.

Takovýto propad výkonu nové vylepšení Applu přineslo:

Pokud se v těchto dnech rozhodnete u svého iPhonu vyměnit baterii, zaplatíte v našich servisech 790 Kč, respektive 30 €. Kdyby se vám však později v tomto roce zachtělo svůj iPhone například prodat a jeho cenu zvýšit zcela novou baterií, která vyjde díky slevě Applu poměrně levně, už budete mít smůlu. Apple totiž v podmínkách akce uvádí, že na výměnu baterie za zvýhodněnou cenu má každý telefon nárok pouze jednou. Za další výměnu už pak uživatel zaplatí plnou cenu, tedy 79 dolarů (2260 Kč, 88,80 €). Jediná možnost, jak získat baterii za zvýhodněnou cenu na jeden telefon dvakrát, je prokázání špatné životnosti nové baterie v diagnostickém testu.

Tak či tak je nabídka levné výměny baterií poměrně zajímavá a rozhodně stojí za využit. Spěchat však nemusíte, nabídka platí až do konce tohoto roku.

Dnes nejčtenější

.