Zavřít reklamu

Práce na novém sídle jablečné společnosti, monumentálním Apple Parku, již pomalu ale jistě finišují a brány areálu tak již brzy přivítají veškeré jablečné zaměstnance. A ti se mají podle nejnovějších informací skutečně na co těšit. Krom krásného exteriéru pro ně totiž uvniřt Apple chystá skvělé pracovní prostředí, které chce dotáhnout k dokonalosti všemi dostupnými prostředky.

Velmi důležitou součástí interiéru kanceláří jsou bezpochyby kancelářské židle. Na těch totiž stráví zaměstnanci pracující na nových projektech opravdu spoustu času. Krom pohodlí však musí samozřejmě i lahodit oku a dokonale zapadat do interiéru nového architektonického skvostu. Asi se tak nebudete divit, když vám prozradím, že se jejich výběrem několik měsíců zaobíral i hlavní designér Applu Jony Ive.

Židle Vitra Pacific, které se v Apple Parku objeví:

Na ničem nešetřili

Před nějakým časem se proto rozhodl sejít s designéry nábytku Barber a Edem Osgerby. Ti mu nad sklenkou nastínili, že mají nyní rozpracovanou židli, která by podle nich do Apple Parku díky svým jednoduchým nerušivým křivkám skvěle zapadla. Ive prý tehdy jen pozvedl obočí a řekl, že je to zajímavé. Po pár měsících se pak rozhodl jejich židle prozkoumat více a rázem byla ruka v rukávu. Apple se stal prvním odběratelem těchto židlí, které mimochodem stojí 1185 dolarů za kus, což je v přepočtu zhruba 25 tisíc korun. Pokud by je tedy Apple kupoval pro všech zhruba 12 000 zaměstnanců, které do Apple Parku nastěhuje a nedostal by na ně množstevní slevu, zaplatil by za ně slušných 300 milionů korun. S ohledem na cenu celé stavby, která by měla podle dosavadních odhadů přesáhnout 5 miliard dolarů, je to však poměrně zanedbatelná částka.

Snad se tedy na interiéry Apple Parku podíváme detailněji již velmi brzy. Podle záběrů z dronů, které se čas od času na internetu objeví, je však již otevření celého komplexu za rohem a Apple už začal pomalu stříhat metr. Nechme se tedy překvapit, zda se vnitřkem pochlubí. Ostatně, divil bych se, kdyby ne.

zidle apple park 6

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.