Zavřít reklamu

V polovině prosince začal Apple konečně prodávat dlouho očekávaný iMac Pro, který najde uplatnění hlavně v rukou profesionálních uživatelů. A jelikož už první iMacy ke koncovým zákazníkům dorazily, začínají se na internetu objevovat první unboxingy a detailnější pohledy na ně. Ten zcela nejdetailnější nám však bezesporu poskytl YouTube kanál obchodu Macsales, který se podíval jako jeden z prvních novému iMacu Pro pod pokličku.

Doma to raději nezkoušejte

O iMacích se dá obecně prohlásit, že jsou jejich opravy a upgrady poměrně náročné. Do útrob počítače se totiž dostanete jen po odlepení displeje ze přední strany. Klasické iMacy sice disponují ještě malými dvířky na zádech, kterými se dá jednoduše upgradovat RAM paměť, tuto možnost však budete u iMacu Pro hledat marně a nezbude vám nic jiného, než kvůli zvýšení RAM paměti displej iMacu odlepit, respektive ho nechat odlepit odborníka ve specializovaném servisu.

Ihned po odklopení displeje si všimnete masivního systému chlazení, které Apple kvůli potřebám iMacu Pro zcela přepracoval. Není se však čemu divit. Výkon tohoto stroje s sebou logicky přináší i obrovské teplo, které by klasický systém chlazení odvést nedokázal. Zda se však Applu jeho novinka podařila dotáhnout k dokonalosti a iMacy Pro se skutečně přehřívat nebudou ukáže až čas.

Poměrně zajímavě vyřešil Apple i úložiště. V základním modelu iMacu Pro s 1TB totiž sáhl po dvou SSD discích s kapacitou 512 GB. I rozšíření paměti by mělo být možné. Na videu je však jasně patrné, že se k němu doberete poměrně trnitou cestou. Ostatně, celkově se u iMacu Pro vyplatí popřemýšlet nad tím, co od něj opravdu očekávám a za vyšší konfiguraci si rovnou připlatit. Pozdější upgrade totiž jednoduchý rozhodně nebude a navíc vám jej též jen tak někdo neprovede.

Celkově vypadají útroby a komponenty iMacu Pro poměrně zajímavě. Mnohem detailnější pohled nám však za pár dní přinesou bezesporu odborníci z iFixit, kteří se do rozebrání této drahé hračky též určitě pustí. Dnešní článek nám však zatím jako nástin toho, co nám brzy iFixit detailně popíše a vysvětlí, určitě stačí.

imac pro vnitrek fb

Dnes nejčtenější

.