Zavřít reklamu

Apple ke konci roku hodnotí výkon vyššího managementu a vedení společnosti za uplynulý rok, přičemž detailněji ho bude probírat 13. února 2018 na výroční schůzi s akcionáři. Apple mimo jiné informoval i o tom, na jaké částky si vyšší management přišel. Samotný CEO Tim Cook si ve fiskálním roce 2017 vydělal 102 milionů dolarů. V částce je zahrnutá mzda ve výši 3,06 milionů dolarů, bonusy ve výši 9,33 milionů dolarů a ještě akcie ve výši 89,2 milionů dolarů.

Na výroční schůzi akcionářů se bude kromě loňských výsledků volit správní rada, v níž se však příliš mnoho změn neočekává. Zajímavější jsou bezpochyby informace o výplatách vysoce postavených lidí v cupertinské společnosti.

O Timu Cookovi jsme se už zmínili výše. Dále nutno podotknout, že další členové vedení, jako jsou Luca Maestri, Angela Ahrendts, Johny Srouji, Dan Ricio a Bruce Sewell, si přišli v průměru na 24,2 milionů dolarů. Ahrendts, která v jablečné společnosti působí na pozici šéfky kamenných obchodů, byla nejlépe placeným zaměstnancem z vedení a její roční mzda se vyšplhala na 24 216 072 dolarů.

Apple dále vyžaduje, aby Tim Cook využíval soukromé letadlo pro všechny obchodní a osobní cesty. Letecká politika byla zavedena v letošním roce, neboť společnost chce zvýšit bezpečnost a efektivitu svého ředitele. V roce 2017 se tak náklady na osobní leteckou dopravu Tima Cooka vyšplhaly na 93 109 dolarů. Apple vynaložil dalších 224 216 dolarů na náklady spojené se zajištěním bezpečnosti CEO.

Výroční schůze akcionářů se bude konat v divadle Steva Jobse v Apple Parku. Více informací najdete v tomto článku.

Tim Cook Apple money rich FB

Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.