Zavřít reklamu

Ačkoliv přeje dnešní doba spíše telefonům s velkou úhlopříčkou displeje, najde se stále plno milovníků klasických kompaktních telefonů typu iPhone SE, který je pro ně se svými 4” jako stvořený. Od představení “es éčka” však již uplynulo hodně času a příští rok v březnu oslaví již své druhé narozeniny. Stále více jeho uživatelů proto volá po upgradu, kterým by jeho výkon a výbavu opět minimálně dorovnal konkurenci. Otázkou však zůstává, zda se k tomu Apple vůbec odhodlá.

V posledních měsících jsme o druhé generaci iPhonu SE slyšeli mnoho. Některé zdroje tvrdily, že se jej už v budoucnu nedočkáme, jiné naopak hlásaly jeho brzký příchod. Druhé možnosti však nahrává lehce do karet fakt, že se kompaktní iPhone těší mezi svými uživateli velké oblibě a Apple jej zatím rozhodně do starého železa nehází. Ostatně, před nějakým časem rozjel v Indii továrny, ve kterých právě téměř dva roky stará “es éčka” vyrábí a snaží se jimi zaplnit tamní trh. Bylo by však perspektivní přizpůsobovat továrny výrobě modelu, který se pomalu dostává za zenit? Nejspíš ne.

Dočkáme se slušné hardwarové výbavy?

I kvůli tomu si mnoho analytiků myslí, že se právě v Indii druhá generace iPhonu SE chystá a Apple využije pro jejich výrobu právě tamní fabriky. Někteří už mají dokonce jasno i o jeho výbavě. Těšit se prý můžeme na čip A10 Fusion, 2 GB RAM paměti, varianty s 32 GB a 128 GB vnitřní paměti, 12 MPx zadní fotoaparát, 5 MPx přední fotoaparát a baterii s kapacitou 1700 mAh, což je oproti nynějšímu modelu nárůst o 76 mAh.

Do věštění budoucnosti se před pár dny pustil i iDesigner, jehož leaky jsme vám na našem webu již několikrát ukazovali. V galerii pod tímto odstavcem si můžete jeho výtvory prohlédnout. Podle jejich tvůrce se Apple přidrží klasické velikosti, design však přizpůsobí letošním skleněným modelům. I díky tomu by mohl iPhone SE2 vypadat jako jeho předchůdci iPhone 4 a 4s.

Takto si iPhone SE2 představuje iDesigner:

Pokud jste doteď doufali v bezrámečkový design, který nám Apple představil u letošního iPhonu X a který si můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem, nejspíš budete zklamaní. Ničeho podobného se totiž podle zdrojů, analytiků a ani mnoha designérů s největší pravděpodobností nedočkáme. Investice peněz a času do takového projektu by se totiž Applu pravděpodobně nevyplatila. Ceny, za které prodává iPhone SE a iPhone X jsou totiž nesrovnatelné.

Koncept iPhonu SE s OLED displejem od okraje k okraji od Curved.de:

I malý upgrade iPhonu SE však jeho fanoušky bezesporu potěší a na dalších pár let vyřeší jejich trápení s mobilními telefony. Otázkou však zůstává, zda se ho skutečně dočkáme či nikoliv. Některé indície naznačují, že jej Apple ukáže již v prvním čtvrtletí roku 2018, spoléhat se na to ale rozhodně nemůžeme. Nechme se tedy překvapit.

iphone se2 fb

Dnes nejčtenější

.