Zavřít reklamu

Google i v letošním roce přichází s žebříčkem nejvyhledávanějších slov na světě. Před pár hodinami jsme vás informovali o tom, jaká slova vládla za uplynulý rok v České republice. A nyní se zaměříme na celosvětové trendy.

První tři místa obsadily výrazy Hurricane Irma, iPhone 8iPhone X. Vypadá to, že iPhone 8 byl u uživatelů oblíbenější než iPhone X, nicméně důvod je zřejmý. Do té doby, než zdrojový kód systému iOS 11 omylem prozradil oficiální název výročního modelu, se spekulovalo o tom, že se bude jednat o iPhone 8 a že jeho levnější kolegové budou iPhone 7s a iPhone 7s Plus, a proto se stal iPhone 8 vyhledávanější než iPhone X.

V kategorii Consumer Tech se nejvyhledávanějšími slovy staly iPhone 8 a iPhone X. Dvojici jablečných telefonů následovaly Nintendo Switch, Samsung Galaxy S8 a Xbox One X. Ve Spojených státech amerických se iPhone 8 Plus ocitl na šesté příčce, zatímco z globálního hlediska se nedostal ani do první desítky. Všechny kategorie, mezi nimiž najdete například i herce, sportovce, značky automobilů, recepty, televizní pořady, světové události a další, najdete na stránce Google Trends.

Podobný scénář byl i v loňském roce, kdy se nejvyhledávanějším smartphonem stal iPhone 7, avšak v celkovém pořadí byl až druhý, protože ho předběhl loňský fenomén Pokemon GO.

Google vyhledavani 2017 FB

Dnes nejčtenější

.