Zavřít reklamu

Provádí se spousta průzkumů na různá témata. S jedním průzkumem přišla i webová stránka Dice, která se zaměřuje na kariéru v technologickém průmyslu, a zeptala se respondentů, jak vnímají velké technologické firmy jako potenciální zaměstnavatele.

Průzkumu, který se jmenuje Ideal Employer (v češtině Ideální zaměstnavatel), zjišťuje, v jakých firmách by chtěli lidé pracovat. Webová stránka Dice oslovila celkem 5 500 technologických odborníků, přičemž z jejich odpovědí byl sestaven následující seznam. Apple se umístil na čtvrtém místě, a to hned za Googlem, Amazonem a Microsoftem.

Zde je deset nejlepších zaměstnavatelů:

  1. Google
  2. Amazon
  3. Microsoft
  4. Apple
  5. Facebook
  6. IBM
  7. Walt Disney
  8. Tesla
  9. Cisco Systems
  10. Oracle

Apple byl zvolen za čtvrtého nejlepšího zaměstnavatele hned z několika důvodů. Jedná se o nejhodnotnější firmu na světě, která udává trendy v mobilním průmyslu a má progresivní pohled na různorodost a sociální otázky. Pro srovnání, mezi silné stránky Googlu, který si drží prvenství, patří podle dotázaných zaměstnanecké benefity, prostředí kancelářských prostor a flexibilní pracovní plány.

Pokud se chcete podívat na seznam všech 30 společností, stačí kliknout na tuto stránku. Ještě pro zajímavost, poslední příčku obsadil filmový gigant Netflix.

apple-environment logo FB

Dnes nejčtenější

.