Zavřít reklamu

Jablečná společnost včera ukončila čekání a prozradila, kdy se ve světě začnou prodávat nové iMacy Pro. Pokud jste však po prozrazení této informace začali jásat a brousit si zuby i na ty nejnadupanější stroje, musíme vás zklamat. Podle dostupných informací totiž Apple v první vlně vypustí jen dva “nejslabší” modely, na stroje v nejvyšší konfiguraci si však budeme muset počkat do příštího roku.

Apple se stejně jako tomu bylo u iPhonu X rozhodl jeho novým produktem obdarovat pár zahraničních youtuberů, kteří následně na nový iMac Pro natočili první recenze či dojmy. A právě jeden z nich, Marques Brownlee, ve svém videu podotkl, že se tento týden dočkáme jen modelů s procesory o osmi a deseti jádrech. Špičkového osmnáctijádrového modelu se pak dočkáme až na začátku příštího roku.

Krom osmnáctijádrového stroje však Apple příští rok představí i jeho o něco málo slabšího bratříčka se čtrnácti jádry. Ten sice Apple na červnové WWDC neohlásil a nezmiňuje se na něm ani na jeho webu, youtuber o něm však hovoří jako o hotové věci. Jablečná společnost se pro jeho přidání pravděpodobně rozhodla hlavně kvůli obřímu výkonnostnímu (a samozřejmě i cenovému) skoku mezi modelem s 10 a 18 jádry. Čtrnáctijádrem tak uspokojí všechny, pro které je 10 jader málo ale 18 je pro ně z hlediska ceny a výkonu zbytečný luxus.

Nechme se tedy překvapit, zda se v nabídce skutečně modelu se 14 jádry dočkáme. V tuto chvíli však neznáme ani ceny, za které se bude v Čechách a na Slovensku nový iMac Pro prodávat. Jelikož však v USA startuje na 4999 dolarech za “nejhorší” model, nejspíš se dočkáme cenovky hrubě přesahující sto tisíc. Přesnou částku se ostatně dozvíme již zítra.

iMac Pro

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.