Zavřít reklamu

Příchodem nového App Storu v iOS 11 dal Apple celému světu jasně najevo, že jeho obchod s aplikacemi, který byl mimochodem mnohými označován za zastaralý, se chystá opět pořádně oživit a nabídnout skrze něj jablečným uživatelům zcela nové možnosti. Po změně designu tak na scénu pomalu přichází i další zajímavé novinky.

Kolos z Cupertina včera oznámil, že do App Storu přidává novou funkci, která vývojářům umožní nabízet své aplikace za nižší úvodní ceny či různé formy předplatného. To ve zkratce znamená, že pokud si do budoucna brousíte zuby na nějakou zajímavou aplikaci či hru, budete si ji moci nově předobjednat za zvýhodněnou částku. Pokud se pak budete například rozmýšlet nad pořízením či předplacením aplikace, která je však cenově poměrně náročná a vy si nejste zcela jisti, jestli ji využijete, budete si ji moci předplatit jen na určité období či ji dokonce v některých případech otestovat zcela zdarma. To, na jak dlouho vám vývojáři aplikaci pro test poskytnou či jak nastaví své předplatné však bude pouze na nich samotných.

Od tohoto kroku si Apple slibuje výrazné zkvalitnění služeb pro zákazníky App Storu a maximalizaci zisku, který z něj pramení. Novinky by totiž měly zájem o aplikace a předplatné díky zvýhodněným cenám solidně zvýšit.

Uvidíme tedy, s jakými ohlasy se nakonec celá novinka setká. Nápad je to totiž vskutku zajímavý, dokáže však uživatele, kteří jsou již řadu let zvyklí využívat App Store stejným způsobem, o svém přínosu přesvědčit natolik, že tuto novinku přijmou za svou?

app store

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.