Zavřít reklamu

iPhone X je nejen nejvyspělejším, ale také nejdražším telefonem v historii společnosti Apple. Cena je dokonce tak vysoká, že se nejedná o dalšího nástupce v modelové řadě, ale model, který je zcela samostatně a prodává se společně s iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Redakci našich kolegů z iDropnews.com tak napadlo, jaké by to bylo, kdyby Apple vytvořil také levnější variantu iPhone XC, která by útočila na trhy levnějších smartphonů, tedy levnějších alespoň podle Applu.

Vznikl tak koncept iPhone Xc, který by nabídl plastové nebo chcete-li polykarbonátové tělo, stejně jako tomu bylo u iPhone 5c. iPhone XC by mohl nabídnout TrueDepth kameru, která by umožnila využívání Face ID a Animoji a také čip A11 Bionic nebo dokonce A12. Samozřejmostí je pak absence Touch ID, jehož funkci by stejně jako u iPhone X zastalo Face ID.  Zatím co se na první pohled může zdát, že plast není to co si u iPhone v dnešní době dokážete představit, právě polykarbonátové tělo by měla jednak snížit cenu zařízení a také snížit náchylnost k popraskání zadní části, která je nyní ze skla. Navíc plast je zcela kompatibilní s bezdrátovým nabíjením a tak bychom nepřišli ani o tuto funkci.

K radikálnímu snížení ceny přístroje by však nestačilo pouze vyměnit zadní sklo za plast. Tím by se sice něco ušetřilo, ovšem bavíme se o pár dolarech, které by se jen těžko projevily na ceně přístroje, který se prodává za cenu okolo 30 tisíc korun. Radikální ušetření si autoři konceptu představují díky použití LCD panelu místo výrazně dražšího OLED panelu, který používá iPhone X. Právě změna displeje, konstrukčního materiálu šasi a zvýšení výroby kamer potřebných pro Face ID by mělo zapříčinit podle autorů konceptu radikální snížení ceny a telefon by se tak mohl prodávat za cenu 549$.

Jedná se samozřejmě jen o pouhou úvahu redaktorů jednoho magazínu, ovšem koncept vypadá poměrně zajímavě a víme, že duhové barvy Apple baví. Osobně si však myslím, že Apple se chce soustředit do budoucna především na prodej starších modelů za snížené ceny, tak jak to již řadu let předvádí. Navíc iPhone SE, který se prodává za 399€ a v akcích dokonce za 299€ je velmi dobrou odpovědí na telefony z nižšího cenového segmentu.

iPhone-Xc-iDrop-News2

Dnes nejčtenější

.