Zavřít reklamu

Jedním z největších nešvarů jablečných telefonů je bezesporu výdrž baterie. Ta se totiž již řadu let nemění a zvládá u většiny modelů při běžném používání zhruba jednodenní zátěž. Analytik z KGI Securities si Ming-Chi Kuo je však přesvědčen, že se na vylepšení výdrže baterií v Applu intenzivně pracuje a první vlaštovky, které přinesou lepší výdrž, se v telefonech objeví již příští rok.

Již dříve Kuo ve svých zprávách uvedl, že se v příštím roce dočkáme tří modelů – dvou s OLED displejem a jednoho s LCD. U modelů s OLED displeji, které budou vyráběny v 5,8” a 6,5” verzi, prý Apple opět sáhne k bateriím ve tvaru písmene L. I když není podle Kua v tuto chvíli jasné, zda baterie vytvoří opět ze dvou částí zapojených sériově či vytvoří jednolitý akumulátor, jejich kapacita naroste na zhruba 2900 až 3000 mAH. Pokud by tomu tak skutečně bylo, zvětšila by se kapacita baterií oproti letošnímu iPhonu X (2716 mAH) o slušných 10 %.

Pokud si myslíte, že je deset procent málo, pokusíme se vás vyvést z omylu. Respektive, žádná sláva to vskutku není ale na výdrži iPhonu by to mohlo při běžném využívání přidat klidně dvě až tři hodiny. Kdyby se pak podařil Applu vytvořit nový iOS, který by byl na spotřebu baterie daleko mírnější než ten nynější, mohli bychom se dostat na čísla daleko zajímavější.

Takto budou dva OLED modely vypadat: 

LCD model baterii ve tvaru L nedostane

Zkrátka však podle Kua nepřijde ani LCD model, který by měl dostat displej o velikosti 6,1”. Apple u něj sice po baterii ve tvaru L kvůli šetření nákladů nesáhne, jeho kapacita baterie však prý také naroste. Kuo však nedokáže předpovědět, o kolik procent. Dalším velkým otazníkem, který je s LCD modelem nového iPhonu spojen, je jeho tělo. To by totiž měla být podle dostupných informací vyrobeno opět z kovu, což by však zabraňovalo použití bezdrátového nabíjení. Udělal by však Apple kvůli ušetření takovýto krok zpět?

Ačkoliv jsou analytici z KGI nadmíru spolehlivým zdrojem a v minulosti se nám již mnohokrát ukázali jako velice přesní věštci budoucnosti, neměli bychom brát jejich zprávy se stoprocentní jistotou. Představení nových iPhonů je totiž ještě opravdu daleko a na úniky, které by nám plány jablečné společnosti prozradily, je ještě nějaký ten pátek čas. Nástin toho, co by mohly budoucí iPhony dostat, je to však bezesporu dostatečný.

iPhone X Plus concept FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.