Zavřít reklamu

S malinko delší odmlkou vás všechny opět vítám zpět u seriálu Jak na „++“ aplikace známé z jailbreaku, nyní již u třetí, poslední části. Ve druhém díle jsem vám ukázal, jak nainstalovat Cydia Impactor, což je program, pomocí kterého máme možnost nahrávat pluskové aplikace do našeho Apple zařízení. Pilotní díl se zabýval tím, jak ve vašem zařízení zprovoznit vývojářský profil – základ celého našeho snažení. Proto vám velice vřele doporučuji, abyste shlédli i všechny předešlé díly, abyste nezačali od konce. V tomto třetím díle se podíváme, jak do telefonu „++“ aplikace nahrát a podělím se s vámi o několik zdrojů, kde můžeme aplikace stahovat.

Část 3. – nahrávání aplikací do zařízení

První krok k nahrání plusplus aplikací do zařízení, je zapnout Cydia Impactor. Cydia Impactor je program do vašeho počítače nebo Macu, pomocí kterého můžete jednoduše instalovat pluskové aplikace do vašeho zařízení. Kde ho získat a jak ho používat se dozvíte ve druhém díle této trilogie.

Nahrávání aplikací

Otevřeme aplikaci Impactor.exe (jak jsem v minulém díle zmínil, nesmíte program otevřít jako správce, jinak nebude fungovat správně). Poté stačí zapojit vaše Apple zařízení do počítače a vyčkat, než se do Impactoru načte. Po načtení stačí pluskovou aplikaci s příponou .ipa – v mém případě Snapchat++ (níže naleznete zdroje, ze kterých aplikace můžete stahovat) přetáhnout kamkoliv do okna Cydia Impacotru. Poté stačí do pole, které vyskočí, zadat vaše přihlašovací jméno k Apple ID a poté heslo. U tohoto kroku si možná někdo z vás bude říkat, proč by měl dávat nějakému programu své heslo k Apple ID. Heslo, které do Impactoru zadáte, by se mělo odesílat jen Applu. K tomu Impactor používám už delší dobu a nikdy jsem neměl žádný problém. Poté bude pár minut probíhat instalace aplikace. V některých případech se stává, že se Impactor zasekne – v tomto případě stačí telefon odpojit od počítače a i přes vynucené odpojení telefonu se aplikace do telefonu nainstaluje. V opačném případě, kdy vše proběhne hladce, se v Impactoru zobrazí text Success a můžeme odpojit telefon.

Co dělat, pokud se zobrazí chyba provision.cpp:81?

Jedná se o nejčastější chybu, která vám v Impacotru může vyskočit. Stačí v aplikaci jednoduše kliknout na Xcode a zvolit Revoke Certificates. Poté opět zadáme email a heslo od Apple ID a po chvilce se zobrazí dialogové okno, ve kterém se zobrazí „revoked x certificates“. Stačí odkliknout tlačítkem OK a pokračovat v používání Cydia Impactoru.

 

Spuštění aplikace v telefonu

Pokud budeme chtít nově nainstalovanou plusplus aplikaci v telefonu otevřít, po tapnutí na její ikonu se nám zobrazí okno s nadpisem Nedůvěryhodný vývojář. Klikneme na tlačítko Zrušit a přejdeme do Nastavení. Zde otevřeme kolonku Obecné, slidneme úplně dolů a poklepeme na možnost Profily a správa zařízení. Zde klikneme na váš e-mail a zvolíme možnost Důvěřovat vývojáři „mail@mail.com“. Tuto volbu v dalším okně potvrdíme tapnutím na Důvěřovat. Nyní stačí znova aplikaci otevřít a začít ji bez sebemenšího problému používat.

Kde stáhnout pluskové aplikace?

Připravil jsem pro vás dokument, ve kterém můžete nalézt veliké množství odkazů, odkud ++ aplikace stahovat. Dokument se nachází zde na Google Disku. Osobně doporučuji ++ App Repo, odkud čerpám většinu těchto aplikací. Mimo tyto odkazy určitě doporučuji zkouknout i reddit iPAHub, kde můžete najít další aplikace a popřípadě si o ně zažádat.

Pokud otevřete odkaz ++ App Repo, většina aplikací má tři možnosti – první je bez zvláštního označení – pokud budete chtít nainstalovat tuto verzi, ujistěte se, že máte původní aplikaci v telefonu odstraněnou. Poté se nabízí druhá možnost, a to Duplicate of App Store App. V případě nainstalování této verze můžete používat obě aplikace současně. Třetí, poslední možnost, je označena jako With Display Name – v telefonu se po instalaci místo Snapchat objeví Snapchat++ a ostatní lidé tak jednoduše poznají, že máte ++ aplikaci.

Důležitá upozornění

Jak jsem v prvním díle slíbil, tak nyní činím. V tomto odstavci bych vás rád seznámil s možnými riziky a nevýhodami pluskových aplikací. První nevýhoda je taková, že ++ aplikace vám v telefonu vydrží pouze týden, poté se musí smazat a přehrát stejně, jako v odstavci Nahrávání aplikací. Aplikace si doporučuji instalovat například v sobotu dopoledne, kdy většina z nám bývá doma, a to, že nám aplikace nefunguje, zjistíme ještě před sobotním večerem, kdy se například Snapchat používá asi nejvíce z celého týdne. Druhá velká nevýhoda je, že u žádných aplikací, které si do telefonu skrze Cydia Impactor (alespoň prozatím) nefungují žádné notifikace. Třetí nevýhodou je možné zablokování přístupu k účtu u konkrétních aplikací – doporučuji, abyste u všech těchto aplikací nepoužívali lokaci a konkrétně u Snapchatu (kde byl problém s banováním největší) nepoužívali Location Spoofing, což je funkce, která „oblbne“ vaší lokaci a rázem se můžete například v rámci Snapchatu objevit v Abu Dhabí a kdekoliv jinde na světě. V případě, že tuto funkci budete využívat, s největší pravděpodobností budete další na seznamu banovaných uživatelů Snapchatu. Toto jsou ty největší nevýhody plusplus aplikací a zda-li je zde více pozitiv nebo negativ, nechám jen a jen na vás. Každopádně bych to nevzdával a alespoň bych tyto aplikace vyzkoušel, jelikož většina z nich má těch pozitiv opravdu o mnoho více.

plusplus3

Dnes nejčtenější

.