Zavřít reklamu

Apple v loňském roce představil iPhone 7 Plus s duálním fotoaparátem, přičemž ani letošní modely nejsou ochuzeny o fotoaparát s dvojím objektivem. Apple dokonce u iPhonu 8 Plus a iPhonu X kameru značně vylepšil. Zapracoval na větších snímačích a zlepšil zpracování obrazových signálů. Prémiový model navíc využívá výhod optické stabilizace obrazu a větší clony na teleobjektivu.

Pokud používáte iPhone 7 Plus, pravděpodobně jste si už všimli, že se teleobjektiv v duálním fotoaparátu při výběru dvojnásobného zoomu ne vždy aktivuje. Při focení scén s nízkou úrovní osvětlení se systém iOS rozhodne oříznout širokoúhlý snímek, místo aby se snažil získat lepší obraz s menším šumem a nižší pravděpodobností rozmazání.

Grafik Dan Provost ze společnosti Studio Neat se rozhodl provést experiment, aby zjistil, zda je teleobjektiv iPhonu X lepší než teleobjektiv iPhonu 7 Plus.

„Umístil jsem předmět (v tomto případě starou kameru Rolleiflex) na bílou plochu a po obou stranách jsem ho obklopil dvěma LED studiovými světly. Nastavil jsem iPhone 7 Plus a iPhone X na stativy (pomocí Glif, notch) a umístil jsem je tak, aby zachovaly co možná nejpodobnější rámování. Potom jsem od úplně tmavé místnosti pomalu zvedal úroveň světla,“ uvedl Provost. Celý experiment můžete zhlédnout na videu výše.

Z videa je patrné, že iPhone X na rozdíl od iPhonu 7 Plus začal používat teleobjektiv i při nízké úrovni osvětlení. „To je zjevně skvělá zpráva a vypovídá to o tom, jakým způsobem se zlepšil druhý objektiv po pouhém roce,“ dodává Provost.

iphone x iphone 7 plus fb

Zdroj: Studioneat

Dnes nejčtenější

.