Zavřít reklamu

Apple před nedávnem koupil společnost Vrvana, která se zabývá výrobou headsetů pro rozšířenou realitu, o čemž informovaly dva nejmenované zdroje obeznámené se situací. Cupertinská společnost však doposud nevydala žádné oficiální prohlášení a odmítla akvizici komentovat.

Apple měl za Vrvanu zaplatit 30 milionů dolarů, přičemž na obchodu se obě strany údajně dohodly letos v létě. Webová stránka Vrvany je sice stále v provozu, nicméně společnost už od srpna není vůbec aktivní na sociálních sítích.

Vrvana se snažila zkombinovat technologie rozšířené a virtuální reality do jediného zařízení a vyvinula headset zvaný Totem, který se ale nikdy nedostal do prodeje. Totem používá sadu kamer pro zobrazení skutečných světelných obrazů na svém vestavěném OLED displeji s rozlišením 1 440p, což je poněkud unikátní přístup, kterým se headset odlišuje od konkurenčních produktů, jako je například Microsoft HoloLens. Totem tak dokáže nabídnout bohatší zážitky z virtuální reality, což potvrzují i mnohé servery, jimž se podařilo headset získat k otestování.

Apple by mohl technologii zakomponovat do svých chytrých brýlí pro rozšířenou realitu, na nichž údajně pracuje. Před nedávnem vyplulo na povrch, že v Cupertinu vyvíjí headset se speciálním displejem, vestavěným procesorem a operačním systémem, který by měl dostat označení rOS. Produkt má být dokončen v roce 2019, a na trh by se měl podívat o rok později.

Jablečná společnost v minulosti získala už několik firem specializovaných na rozšířenou realitu jako Metaio, Faceshift, Flyby Media a SensoMotoric Instruments, ovšem Vrvana se na rozdíl od uvedených zaměřuje na rozšířenou a virtuální realitu současně.

Apple AR glasses fb

Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.