Zavřít reklamu

Přiznám se, že psaní článku o tom, jak si iPhone X povede v drop testech, jsem se docela bál. Nikoliv proto, že bych nevěřil tvrzení Applu, že je jeho sklo opravdu odolné, ale proto, že při každém pádu z videa níže mi po zádech přejel opravdu nepříjemný pocit. O to lepší však bylo samotné zjištění, že se v případě odolnosti iPhonu X nemusíme skoro vůbec strachovat.

Velmi tvrdý test si pro novou desítku připravil například youtuber z kanálu EverythingApple Pro. Ten jeho odolnost porovnával s odolností jeho o něco menšího a levnějšího kolegy iPhonu 8. A výsledek? A rozdíl? Opravdu markantní.

Oba iPhony si v prvních kolech drop testu vedly opravdu znamenitě. Ač se totiž snažil youtuber jak chtěl, telefony se mu nedařilo pády poškodit. Se zvyšující se výškou však přícházely i první šrámy. Ty se ale prémiového iPhonu X vůbec netýkaly. Ostatně, podívejte se sami.

Jak můžete vidět, nová vlajková loď vyšla z drop testu téměř bez ztráty kytičky. Je pravda, že nefunkční Face ID je u telefonu, který si na něm takovýmto způsobem zakládá, obrovská nepříjemnost, dá se však strávit o mnohé lépe než zdevastovaná skleněná záda a poškrábaný a zohýbaný rámeček iPhonu 8. Je tedy více než jasné, jaký vliv má na ochranu telefonu ocelový rámeček na iPhonu X v porovnání s klasickým hliníkem na iPhonu 8. Dokonce i škrábance, které se na ocelové verzi rámečku objevily, jsou s ohledem na to, jakým hrůzám byl telefon podroben, opravdu zanedbatelné.

Pouze na ocelový rámeček se spoléhat nemůžete

Ani ocelový rámeček vám však samozřejmě stoprocentní jistotu ochrany nezaručí. V dalších videích, která se objevila na YouTube, totiž displej po pádu z výšky ramen praská. Na jeho funkčnosti se to však opět nějak výrazným způsobem nepodepíše. Samozřejmě však záleží i na tom, zda telefon dopadne na hranu či se na zem “rozplácne” celým displejem. Například při testech redaktorů z CNET se iPhone X rozbil hned při prvním pádu protože dopadl nešťastně na hranu displeje.

Pokud jste tedy měli z koupě nového jablíčka strach hlavně kvůli tomu, že se vám i při sebemenším pádu rozbije, předchozí videa a řádky vám to alespoň částečně vyvrátily. Na druhou stranu si však jeho odolností být stoprocentně jisti rozhodně nemůžete a opatrnost při zacházení s ním je rozhodně na místě. Osobně si však myslím, že se tímto pravidlem řídíte prakticky u všeho, co každodenně používáte, takže nebudete mít s používáním iPhonu X žádný problém.

iphone x drop test

Dnes nejčtenější

.