Zavřít reklamu

Apple na vývojářské konferenci WWDC, která se konala v červnu, představil revoluční iMac Pro s nejlepší sestavou grafiky třídy pracovních stanic, procesorů, úložišť, paměti a rozhraní ze všech Maců. Apple začne vlajkovou loď prodávat v prosinci, přičemž se objevily informace o tom, že už začíná zvyšovat objednávky potřebných komponentů, a tak se zahájení prodeje opravdu blíží.

S ikonickým iMacem Pro přichází úplně nové čipy Radeon Pro Vega 64 a Vega 56, které poskytnou uživatelům vyšší frekvenci snímků pro virtuální realitu, 3D real-time renderování a bezproblémové hraní her v nejvyšším možném nastavení. Společnost Siliconware Precision Industries řídí výrobu grafických čipů pro iMac Pro, o nichž víme, že Vega 56 bude mít 8 GB paměti HBM2 a Vega 64 bude mít 16 GB paměti HBM2.

Postupně se zvyšují objednávky, což znamená, že iMac Pro se brzy objeví na trhu. Samotný Apple na konferenci uvedl, že to bude v prosinci, ale přesnější datum zatím neznáme.

Dále iMac Pro nabídne procesor s 8, 10 anebo 18 jádry, 32 GB DDR4 ECC paměť (možno objednat i 64 GB či 128 GB), úložiště 1 TB (možno objednat 2 TB nebo 4 TB), 27palcový Retina 5K displej s podporou miliard barev, stereo reproduktory, čtyři mikrofony a 3,5mm sluchátkový výstup. Cena iMacu Pro bude startovat na 5 000 dolarech.

iMac Pro

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.