Zavřít reklamu

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak v pátek oficiálně oznámil, že zakládá online univerzitu zvanou Woz U, která bude poskytovat technologické vzdělání. Prozatím se sice jedná o online instituci, nicméně Woz chce vybudovat opravdové kampusy ve více než třiceti městech světa.

Univerzita Woz U otevírá dveře studentům, kteří se chtějí zdokonalit například v programování. Dokonce se na instituci mohou obrátit firmy hledající vyškolené technologické pracovníky.

Wozniak tvrdí, že cílem jeho společnosti je poskytnout lidem vzdělání v digitální oblasti, aniž by museli studovat několik dlouhých let. „Lidé se většinou bojí vybrat si práci v technologické oblasti, protože si myslí, že ji nemohou dělat. Vím, že mohou, a chci jim ukázat, jak.“

Současné programy, které jsou k dispozici, mají proškolit specialisty na počítačovou podporu, vývojáře softwaru, tvůrce mobilních aplikací a programů v oblasti kybernetické bezpečnosti. Lekce se soustředí na dovednosti, po nichž je u potenciálních zaměstnanců obrovská poptávka.

Woz U bude rovněž poskytovat školám S K-12 STEAM programy, jejichž cílem je posunout studenty do kariéry v oblasti technologií, jakož i školení zaměřené na trénování pro společnosti. Woz U je zdarma ke stažení z App Store. Pouze si zaplatíte předplatné za kurzy, avšak ceny ještě nejsou k dispozici.

Steve Wozniak

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.