Zavřít reklamu

Kódování vždy představovalo velice důležitý nástroj. Jelikož aplikace dostávají ještě dominantnější postavení a technologie zasahují do všech aspektů našeho života, stalo se kódování ještě důležitější. Vzhledem k tomu, že Apple se zabývá vývojem aplikací, nemělo by být příliš překvapující, že CEO Tim Cook považuje kódování za životně důležitou součást vzdělávání každého člověka. A jeho přáním by bylo, jak prozradil v rozhovoru, který byl publikován na Facebooku, aby se děti učily kódovat co nejdříve.

Tim Cook během návštěvy Francie poskytl rozhovor tamní společnosti Konbini. Ve Francii měl několik zastávek. Setkal se s prezidentem Emmanuelem Macronem, navštívil dodavatele komponentů pro iPhone X a zastavil se také v jednom největším inkubátoru na světě Station F.

V rozhovoru měl Tim Cook odpovídat na různé otázky. Jedna otázka zněla, jak moc je kreativita důležitá pro Apple jako společnost. Tim Cook řekl, že kreativita vždy hrála obrovskou roli, a to už od prvního Macu. Dále se šéf cupertinské společnosti rozpovídal o dopadu aplikací, díky kterým se mohou lidé snadno naučit obchodovat.

Tim Cook také promluvil o kódování ve vzdělávání. Věří totiž, že je kódování ještě důležitější než angličtina. Samozřejmě, tím nechtěl říct, že se francouzští studenti nemají učit anglicky, pouze chtěl podotknout to, že hodiny kódování by měly mít stejnou váhu jako hodiny angličtiny. Dokonce je přesvědčen, že kódování by mělo být standardně zařazeno do učebních plánů všech veřejných škol po celém světě.

Tim-Cook-Hour-Code-fb

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.