Zavřít reklamu

O kvalitách fotoaparátů jablečných telefonů zřejmě nikdo z nás nepochybuje. Ostatně, ještě aby ano. Každou chvíli se totiž objeví informace, že se fotografie či videa pořízená právě přes čočky jablečných telefonů umístily v soutěžích po celém světě na stupních nejvyšších. Jednu takovou zprávu vám proto přinášíme i nyní.

Na Taiwanu vznikl před nedávnem film “Velký Buddha +”, který byl celý natočen právě iPhonem 6 Plus. A právě kvalita filmu zaujala asijské filmové kritiky natolik, že ho rovnou desetkrát nominivali na cenu Zlatý kůň, která by se dala v Asii přirovnat například k prestižním Oskarům.

Pro Apple je to další velká pocta

Ikdyž budou výsledky vyhlášeny až na konci listopadu, můžeme už samotnou nominaci považovat za velký úspěch jak režiséra a účinkujících, tak i samotného Applu. Ten totiž dokázal postupem času vytvořit něco, po čem se nebojí sáhnout ani profesionální filmaři, zprávaři či fotografové a za to mu rozhodně patří velké uznání.

A o čem vlastně film je? Podle dostupných informací se jedná o černobílé drama, které mimo jiné pojednává o některých důležitých společenských otázkách na Taiwanu. Snad se tedy i díky podobným snahám podmínky v zemi zlepší. Vysoké umístění v prestižním žebříčku by tomu totiž mohlo alespoň částečně napomoci a na problémy poukázat.

the-great-buddha-1

Dnes nejčtenější

.